29-årige Maja Victoria Bach Vendelbo er netop blevet udlært handelselev fra Lemvigh-Müller – og ansat som intern sælger i VVS-afdelingen i Åbyhøj. Hun er selv datter af en VVS’er og trives i grossistvirksomhedens næsten 100 procent mandeverden.

Foto: Christer Holte
10.09.21 DIB Nyheder

Nye kvindelige lærlinge overhaler mænd i 2021

Industri- og byggerigrossist Lemvigh-Müller har skarpt fokus på talent. Økonomidirektør Christian Søgaard-Christensen bruger med succes fokusgrupper og sprog til at rekruttere flere kvindelige lærlinge.

2021 er året hvor industri- og byggerigrossisten Lemvigh-Müller for første gang ansatte flere kvindelige lærlinge end mandlige.

- Vi har ikke en kønskvote, men vi er fast besluttede på at rekruttere bredt, og det gav en ligelig fordeling på lærlingene - 14 kvinder og 12 mænd i år, siger Lemvigh-Müllers finansdirektør Christian Søgaard-Christensen.

I 2020 var kønsfordelingen 20/8 i mændenes favør, og finansdirektøren er ikke sen til at kalde årets mere ligelige fordeling et resultat af skarpt fokus på talent.

Læs også: LEGO Koncernen får kvinder ombord i mandefag

Diversitet er oplagt

Christian Søgaard-Christensen forklarer, at som grossist er Lemvigh-Müllers største ressource medarbejderne.

Når virksomheden samtidig har en erklæret ambition om at være sine leverandører og kunders foretrukne partner, og selv ansætter op mod 90 procent af lærlingene – der altså på sigt kommer i ledelsen – er det ifølge finansdirektøren oplagt at søge diversitet.

- Jo bredere vi rekrutterer, jo flere talenter får vi ind. Så selvfølgelig skal vi have kvinder ind. Alle niveauer og faggrupper har fordel af et opgør med opdeling i de klassiske mande- og kvindefag, siger han.

Læs også: Hver fjerde lærling skal være en kvinde

Jeg er ikke sådan én, der kan læse mig til ting, jeg skal gøre det. Hos Lemvigh Müller er der ikke sat spørgsmålstegn ved det, og jeg er vokset af at blive mødt med tillid og frihed under ansvar - af at få lov. Det er med stolthed, jeg siger, jeg arbejder her. Maja Victoria Bach Vendelbo, handelselev med speciale i VVS,Lemvigh Müller A/S

Vinder fagprøveprisen

Lemvigh-Müller har arbejdet strategisk med at tilpasse sin kommunikation til de kommende lærlinge i forhold til alder og kønsneutralt sprog. Industri- og byggerigrossist har også fået hjælp til – via fokusgrupper – at matche med elever, der kan se sig selv i virksomheden, uden hensyntagen til køn.

- Vi er jo ikke så kendte som for eksempel Salling. Mange unge ved ikke, at vi er i top 100 målt på omsætning, fondsejede og donerer til godgørende formål, siger Christian Søgaard-Christensen.

650 unge valgt i år at lægge billet ind på grossistens i alt 26 lærepladser, og finansdirektøren er glad. Han føler allerede i dag, at den øgede diversitet kan noget.

- I år vinder vi for første gang den nationale fagprøvepris – med en kvindelig lærling, vores underrepræsenterede køn. Det er vi ret stolte af. Ikke bare for kønnet men for eleverne, så de kan se, at hos os får de en førsteklasses uddannelse, siger Christian Søgaard-Christensen.

Læs også: Aarsleff ansætter flere kvindelige lærlinge

Fakta

Lemvigh-Müller A/S
1.350 medarbejdere
Hovedkontor i Herlev
30 lokationer i Danmark
Stål- og teknikgrossist til byggeri og industri
Omsætning: 7 mia kr./år
www.lemu.dk

Lærlinge
54 lærlinge
Uddannelser: Handel, økonomi, kontor, lageroperatør, chauffør, cater, industrioperatør
22 kvinder og 32 mænd

Skrevet af:

Uffe Hansen, Karen Witt Olsen

Michael Boas Pedersen

Michael Boas Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4827
  • Mobil +45 3131 8137
  • E-mail mibp@di.dk

Relateret indhold