Sahra-Josephine Hjorth blev spurgt af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen om hun ville være med i Obamas ledelsesprogram. Hun har boet seks år i den amerikanske hovedstad Washington D.C.

Foto: Büro Jantzen
19.01.22 DIB Nyheder

Obama håndplukker dansker til netværk for ledere

Iværksætteren Sahra-Josephine Hjorth fra CanopyLAB ser frem til seks måneder i selskab med 35 udvalgte europæiske ledere som medlem af Obama Foundations Leaders Europe Program 2022

Sahra-Josephine Hjorth, der er medstifter og adm. direktør i CanopyLAB kan de næste seks måneder se frem til et ledelsesprogram ud over det sædvanlige. Som eneste dansker blandt i alt 36 europæiske ledere under 40 år, er hun inviteret med i Obama fondens netværk, der hver onsdag de næste seks måneder mødes online eller fysisk for at drøfte en stribe emner, som samlet skal styrke deres mulighed for at være inkluderende ledere.  

USA’s tidligere præsident Barack Obama og hans kone Michelle vil deltage ved en del af møderne.

- Jeg er meget stolt og ydmyg over at få lov til at deltage, og jeg har store forventninger til forløbet, fordi Obama selv satte et højt ledelsesmæssigt niveau i sin tid som præsident. Jeg kan helt sikkert lære noget af det og få en større værktøjskasse som leder – og et stærkt netværk med andre ledere i Europa, siger Sahra-Josephine Hjorth.

De ledelsesmæssige principper i Obama Foundations Leaders Europe Program 2022 hviler på Barack Obamas værdigrundlag som præsident, hvor målet var værdibaseret ledelse, hvor man er mere inkluderende og skaber bedre rum til forskellige synspunkter.

Kan bruges i CanopyLAB

- Det vil være noget jeg kan tage med mig videre frem, fordi der kan opstå situationer, hvor jeg som leder også kan give bedre plads. Men også for CanobyLAB, hvor det er afgørende at vores læringsplatform har plads til alle elever, hvor det er en del af vores succes, at vi har deltagere med meget forskellige værdisæt, siger Sahra-Josephine Hjorth.

CanopyLAB er en digital undervisningsplatform, der er baseret på kunstig intelligens. Virksomhedens fundament er baseret på FN’s verdensmål nr. 4, der handler om at sikre alle lige adgang til god uddannelse og at fremme alles muligheder for livslang læring.

Læs også: Digital undervisning et hit under corona

Det vil være noget jeg kan tage med mig videre frem, fordi der kan opstå situationer, hvor jeg som leder også kan give bedre plads. Sahra-Josephine Hjorth, medstifter og adm. direktør, CanopyLAB

Obama en rollemodel i mange år

CanopyLAB-direktøren har selv fulgt Barack Obama særligt tæt. Som ung boede hun seks år i Washington D.C., hvor hun studerede politik på universitet. Undervejs var hun også var en del af den tidligere præsidents kampagnestab.

- På den vis har Obama været en rollemodel for mig i mange år. Og jeg tænker faktisk, at tiden nu er til at genopfriske Obamas fokus på at skabe håb om forbedringer, være inkluderende og skabe samling efter nogle år, hvor Trump har øget splittelsen, siger Sahra-Josephine Hjorth.

De 36 deltagere i Obama-fondens netværk er valgt, fordi de netop sætter de værdier højt i deres ledelse.

Sahra-Josephine Hjorth blev selv opfordret til at være med sidste sommer af tidligere statsminister Anders Fogh-Rasmussen, der var bedt om at finde en dansk leder til netværket. Siden fulgte en optagelsesproces, hvor Canopy-LAB-lederen altså kom igennem nåleøjet. Afhængigt af corona-situationen skal Obama-netværket også mødes fysisk rundt i Europa i løbet af de næste seks måneder.

- Vi er blevet stillet i udsigt, at vi også får mulighed for at spille basket med Obama. Det håber jeg da lykkedes, siger hun med et smil.

Læs også: Adm. direktør i CanopyLAB valgt som ny næstformand i DI Digital

Fakta

  • Obama Foundation Leaders Europe Program er et seks måneders program for fremtidens ledere, der søger at udvikle og forbinde nye ledere fra hele Europa.
  • Deltagerne er udvalgt ud fra et kriterie om at have demonstreret en forpligtelse til at fremme det fælles bedste.
  • Programmet forløber gennem flere ugentlige workshops fra januar til juni 2022.
  • Læs mere her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold