- Opgaven bliver at bruge de indhentede erfaringer til at skabe den bedste og mest effektive måde at arbejde fysisk og digitalt på. Jeg håber virkelig ikke at vi kommer til at se en eneste virksomhed der vil gå tilbage til at arbejde præcis på den måder de gjorde før corona – for så vil alt læringen være spildt, siger DI's chef for ledelse og virksomhedsudvikling Pernille Erichsen.

Foto: Colourbox
18.02.22 DIB Nyheder

Digital revolution: 9 ud af 10 virksomheder løser flere opgaver online

Covid-19 og måneder med hjemmearbejde har sat gang i virksomhedernes digitale arbejdsgange, viser DI-rundspørge. Udviklingen har blandt andet betydet, at der både afholdes flere interne og eksterne møder online.

Digitale arbejdsgange vinder mere og mere frem i virksomhederne. Det viser en ny rundspørge blandt 230 medlemsvirksomheder i Dansk Industri (DI).

I undersøgelsen svarer 87 procent, at de har skruet op for andelen af opgaver, der løses online i forhold til før corona ramte verden.

Det er især interne møder, der i højere grad løses online, men over halvdelen af virksomhederne holder også flere onlinemøder med leverandører og samarbejdspartnere. Tiden med corona har også betydet, at 64 procent af virksomhederne nu i højere grad deltager i konferencer og seminarer online. Mens 40 procent af virksomhederne afholder flere salgsmøder online.

Ifølge DI’s chef for ledelse og virksomhedsudvikling Pernille Erichsen er der tale om en sand digital revolution af arbejdsgangene.

- Corona har helt tydeligt fået digitaliseringen af de dagligdags arbejdsgange op i et helt andet gear. Det er ret vildt, siger hun.

Læs også: DEAS tager konsekvensen: Mere hybridarbejde fører til ny indretning af kontor

Omstillingsparate virksomheder

Digitaliseringen af mange arbejdsgange er ifølge DI-chefen udtryk for en stor grad af omstillingsparathed i virksomhederne.

- Det er godt at se, at virksomhederne har været hurtige til at omstille deres måde at arbejde på. Det har helt sikkert også været en af grundene til, at mange danske virksomheder har klaret sig godt igennem corona. Med til historien hører selvfølgelig også, at der i perioder ikke har været nogen vej udenom mere digitalt arbejde, siger Pernille Erichsen og tilføjer:

- Opgaven bliver at bruge de indhentede erfaringer til at skabe den bedste og mest effektive måde at arbejde fysisk og digitalt på. Jeg håber virkelig ikke at vi kommer til at se en eneste virksomhed der vil gå tilbage til at arbejde præcis på den måde, de gjorde før corona – for så vil al læringen være spildt. 

Hos DI er der gode muligheder for at hente inspiration til, hvordan din virksomhed får den bedste hybride arbejdsplads. 

Læs hele DI's undersøgelse her. 

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Christine Secher

Christine Secher

Fagleder, tværgående projekter og kommunikation, Future of Work

  • Direkte +45 3377 4769
  • Mobil +45 2976 2320
  • E-mail chse@di.dk

Relateret indhold