I de første syv måneder af 2022 er naturgasforbruget i Danmark faldet med 39 procent set i forhold til samme periode i det seneste normalår, som var 2019.

03.10.22 DIB Nyheder

Danmarks naturgasforbrug er faldet næsten 40 procent i år

En opgørelse foretaget af Dansk Industri viser, at Danmarks naturgasforbrug i år foreløbig er faldet med knap 40 procent. Et godt og vigtigt skridt, men der skal meget mere til, siger energisektorens branchedirektør.

Det går rigtige vej med at frigøre Danmark fra russisk gas. Det viser en opgørelse foretaget af Dansk Industri (DI) på baggrund af data fra Energistyrelsen.

I de første syv måneder af 2022 er naturgasforbruget faldet med 39 procent set i forhold til samme periode i det seneste normalår, som var 2019.

Udviklingen glæder Troels Ranis, branchedirektør for DI Energi, Troels Ranis.

- Vi skal have nedbragt vores forbrug af naturgas her og nu, og så skal vi have skabt de rette rammer for, at vi i 2030 har en dansk egenproduktion med 100 pct. grøn energi. Derfor er det selvfølgelig rigtig godt, at vi nu ser et fald i forbruget, siger han og fortsætter:

-  Energieffektiviseringer er et af de mest effektive instrumenter på den korte bane. Vi står i en situation, hvor manglen på energi er hovedudfordringen. Og derfor kan det ikke siges nok gange: Vi har brug for en energieffektiviseringsstrategi i Danmark, der sætter skub i energibesparelserne og effektiviserer vores forbrug på samme tid. Den energi vi ikke bruger, er ganske enkelt den billigste.

Læs også: Top 10: Industriens største gassparere

Biogas er populært

Troels Ranis glæder sig samtidig over, at forbruget af biogas er over fordoblet, mens forbruget af vedvarende energi er steget med i alt 18 procent set i forhold til det seneste normalår.

- Løsningen på den nuværende energi- og forsyningskrise er i lighed med klimakrisen, den grønne omstilling. Derfor er det helt afgørende, at det danske energiforbrug med så hastige skridt kommer over på grønne, vedvarende kilder. Både for økonomien, men i lige så høj grad for vores forsyningssikkerhed.

Set på månedsbasis har faldet i forbruget af naturgas været størst i juli 2022, hvor forbruget faldt med 55 procent i forhold til 2019. Med historien hører dog, at gasforbruget varierer fra måned til måned og er højst i vintermånederne. I de kolde perioder stiger efterspørgslen på gas til blandt andet opvarmning, som er afhængig af, hvor kold vinteren bliver.

Læs også: Maskinfabrik slukkede for gassen efter Putins angreb 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold