Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) vil have forsket i, hvordan vi ruster os til at tage kunstig intelligens ind på en klog måde.

Uddannelses- og Forskningsministeriet
13.10.23 DIB Nyheder

Regeringen vil afsætte trecifret mio.-beløb til AI-forskning.

DI glædes over, at uddannelses- og forskningsministeren vil øremærke en pose penge til at belyse potentiale og risici ved kunstig intelligens.

Der skal afsættes 100 millioner kroner til at forske i kunstig intelligens.

Det mener uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M), som meddelte regeringens prioritering til Folketingets partier fredag.

Her modtog hun dem til indledende forhandlinger omkring, hvordan den 3,2 milliarder kroner forskningsreserve, som ligger i regeringens finanslovsforslag, skal fordeles.

- Det er her, det kommer til at fylde mere i fremtiden, og vi skal som samfund være klogere på, hvordan vi ruster os til at tage det ind på en klog måde, siger Christina Egelund til Ritzau omkring satsningen på forskning i kunstig intelligens.

Hilser prioriteringen velkommen

Idéen om at øremærke 100 mio. kr. til området, vækker glæde i Dansk Industri.

- Det er på mange både fantastisk og helt naturligt at regeringen prioriterer forskning i kunstig intelligens, siger digitaliseringspolitisk chef i Dansk Industri Andreas Holbak Espersen.

Han understreger, at Danmark altid har været i front, når det gælder digitalisering. Og det samme bør være tilfældet i forhold til kunstig intelligens.

- Vi har en stolt forskningstradition i de discipliner der ligger opad og udgør kunstig intelligens. Det skal vi selvfølgelig investere i og styrke yderligere, og derfor hilser vi i den grad prioriteringen velkommen, siger Andreas Holbak Espersen.

Læs også: AI stormer frem: Dansk erhvervsliv skal med ombord nu

Konkurrenceparameter

Ministeren vil overfor Ritzau ikke allerede sige, hvad der konkret skal komme ud af forskningen for de 100 mio. kr.

Men hun understreger, at der både skal være fokus på de positive aspekter af kunstig intelligens og de etiske overvejelser omkring brugen af teknologien.

Christiane Egelund kalder det et fremtidigt konkurrenceparameter at være stærk på den kunstige intelligens overfor Ritzau.

- Jeg synes i virkeligheden, at Danmark har bevist, at når vi satser på et område og beslutter os for, at her vil vi være dygtige, kan vi være med. Det vi kan eksempelvis på life science-området, der indiskutabelt er i verdensklasse, siger hun til bureauet.

Læs også: Opskriften på hvordan kunstig intelligens bredes ud

Fakta

Kom i gang med AI og ChatGPT

26. okt. kl. 09:00 - 16:00
Aarhus V

22. nov. kl. 09:00 - 16:00
København V

Tilmelding her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Wendt Jensen
Skrevet af:

Louise Wendt Jensen

Andreas Holbak Espersen

Andreas Holbak Espersen

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3239
  • Mobil +45 5162 0269
  • E-mail anhe@di.dk

Relateret indhold