09.12.23 DIB Nyheder

Fælles EU-regler for AI er på plads

Efter flere års ventetid har EU-landene nu indgået en aftale om fælles EU-regler for anvendelse af kunstig intelligens. Nu gælder det om at komme i sving, mener DI.

EU-landene har efter flere års ventetid indgået en aftale om fælles EU-regler for anvendelse af kunstig intelligens. Det vækker bifald I Dansk Industri (DI), der mener, at der hermed er skabt rammer for brugen af kunstig intelligens på en sikker måde, mens det samtidig baner vej for et mere innovativt Europa.

DI slår samtidig fast at det nu gælder om at komme i gang med anvendelsen:

- Nu skal vi i gang med at benytte og afprøve kunstig intelligens i helt konkrete projekter. Her er der brug for politisk mod, ambitioner og vilje til investering – og det gælder i Danmark såvel som i de øvrige lande, siger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital.

Hun pointerer, at det ”kun” er en politisk aftale, der er indgået.

- Det betyder, at der stadig udestår nogle tekniske forhandlinger, før vi ved, hvordan virksomheder kommer til at efterleve de nye regler. Djævlen ligger i detaljen og vi håber på, at den endelige tekst også viser en risikobaseret og teknologineutral lovgivning. Derfor følger DI fortsat forhandlingerne tæt, siger branchedirektøren.

Denne guide giver dig et hurtigt overblik over AI-Act, hvorfor den blev foreslået, status og tidsplan, samt nogle af de praktiske konsekvenser, den vil have for virksomheder.

Læs også: Afprøv kunstig intelligens i kommuner – ellers ryger Danmark bagud

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Maria Helena Birkman Smith

Maria Helena Birkman Smith

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3030
  • Mobil +45 4038 7766
  • E-mail mhbs@di.dk

Relateret indhold