Ny kampagne giver virkomheders bestyrelser en tjekliste med konkrete spørgsmål, der kan hjælpe med at sikre virksomheder mod hackerangreb og anden cyberkriminalitet.

Foto: Pexels
06.03.23 DIB Nyheder

Bestyrelser skal lære at tage ansvar for digital sikkerhed

En ny guide og tjekliste skal give virksomhedsbestyrelser konkrete spørgsmål, der kan hjælpe dem til at sikre virksomheder mod hackerangreb og anden cyberkriminalitet.

”Det er bestyrelsens ansvar at sætte digital ansvarlighed på virksomhedens dagsorden.”

Sådan siger digitaliseringsminister Marie Bjerre i en pressemeddelelse, der lancerer en ny kampagne om digital ansvarlighed rettet mod netop virksomheders bestyrelsesmedlemmer.

Kampagnen kommer blandt andet med en ny guide og tjekliste, der kan hjælpe bestyrelserne til konkrete spørgsmål, der kan hjælpe med at sikre virksomheder mod hackerangreb og anden cyberkriminalitet. Spørgsmålene dækker emner som ledelsesforankring, risikovurdering og politik for it-sikkerhed og dataetik, og guiden giver desuden gode argumenter for at sætte emnet på dagsordenen.

- Digital ansvarlighed, cybersikkerhed og dataetik bliver i en digital virkelighed i stigende grad vigtigt for virksomhederne. Derfor er det også blevet et vigtigt tema for bestyrelserne, og vi vil helt sikkert også kunne bruge det nye materiale om digital ansvarlighed som supplement til cybersikkerhedsindholdet på DI’s egen bestyrelsesuddannelse, siger Morten Rosted Vang, fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i Dansk Industri (DI).

Find guide, tjekliste og øvrigt materiale til bestyrelsen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold