Ældre iværksættere har ofte en bedre forståelse for, hvilken forretningsmodel iværksættervirksomheden skal tjene sine penge på.

Foto: Colourbox
28.02.24 DIB Nyheder

Iværksætteri: Erfaring er guld værd

Høj alder og et langt arbejdsliv i bagagen er ingen hindring for at starte ny virksomhed. Erfaring, netværk og forretningsforståelse er  nemlig afgørende, når drømmen skal realiseres.

En dåbsattest fra før menneskeheden satte fod på månen er langt fra en hindring for at tage første skridt som iværksætter. Nærmere tværtimod. For alder og erfaring kan være store fordele, når iværksætterdrømmen skal omsættes til virkelighed.  

- Ældre iværksættere har en betydelig mængde erfaring og kompetencer med i bagagen, og kan være en fordel, når man skal starte en ny virksomhed op. Ikke mindst fordi de kan være bedre til at fokuserer og prioriterer deres indsats. De ved hvilke kompetencer de selv kan bidrage med og hvilken viden de har brug for fra andre, forklarer Henrik Kielland.

Han er næstformand i bestyrelsen for Netvaekst.dk, som er en gruppe erfarne virksomhedsledere, der blandt andet rådgiver iværksættere om forretningsdrift. Netvaekst.dk er også partner med DI’s fællesskab for iværksættere, og rådgiver årligt omkring 70 iværksættervirksomheden gratis.

Læs også: Sømpistolen skød vildt vækstridt i gang

Ved hvor pengene tjenes

Det er dog samtidig ikke nok blot at komme med en god idé til et produkt, pointerer Henrik Kielland. Der er også brug for at kunne tænke selve forretningskonceptet igennem.

- Her har ældre iværksættere ofte har bedre forståelse for, hvilken forretningsmodel iværksættervirksomheden skal tjene sine penge på. Og de kan bedre se, hvilke behov ydelsen eller produktet rent faktisk dækker i markedet, siger Henrik Kielland og uddyber:

- Viden om hvorvidt der overhovedet er kunder til produktet, er helt centralt og derfor skal iværksætterne prioriterer at bruge energien på salgsarbejdet. Det er faktisk mere afgørende end at skaffe investorer. Det sidste kommer jo også nemmere, hvis det første er på plads. Og på det punkt kan mere erfarne erhvervsfolk, der vælger iværksætteriet, være bedre til at prioritere deres energi i arbejdet med at skabe en skalerbar virksomhed.

Vær med: Vi fejrer en ny iværksætterstrategi for Danmark

Iværksættere på + 60 år udgør en lille del af puljen af erhvervsfolk, som kaster sig ud i at skabe deres egen, nye forretning. Kilde: Danmarks Statistik

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold