Fra 1. juli bliver det lovpligtigt for virksomheder at have et system til registrering af  medarbejderes arbejdstid.

Foto: Pixabay
25.04.24 DIB Nyheder

Skræddersy din personalepolitik til arbejdstidsregistrering

Med en ny skabelon fra DI i hånden kan du nu skræddersy din virksomheds personalepolitik tilpasset de nye regler om registrering af arbejdstid.

Fra 1. juli bliver det lovpligtigt for virksomheder at have et system til registrering af  medarbejderes arbejdstid. Til den ende har DI udarbejdet mere end 90 opdaterede  ansættelsesskabeloner, så nye medarbejdere kan tiltræde med eksempelvis klausuler om registrering af arbejdstid.

Nu er DI så også klar med en ny skabelon til personalepolitik, som virksomheder kan skræddersy, så den er i overensstemmelse med de nye regler.

- Det er vigtigt, at virksomheder selv tilpasser skabelonen, så den afspejler arbejdstidsregistreringen i deres virksomhed, men den kan forhåbentlig fungere som en hjælpende hånd i processen, hvis de skal opdatere deres personalepolitik, siger Christoffer Thomas Skov, vicedirektør i Dansk Industri (DI).   

Han påpeger, at de nye regler kræver en del administration for virksomhederne, selv om reglerne ikke er blevet så tunge at administrere, som de kunne være blevet.

- Derfor forsøger vi at give virksomheder så meget hjælp som muligt gennem webinarer, kommunikation og med skabeloner som dette nyeste skud på stammen, siger Christoffer Thomas Skov.

DI har også udarbejdet en skabelon til et tillæg til ansættelseskontrakten for medarbejdere, der defineres som selvtilrettelæggere.

Find DI’s skabelon til personalepolitik om registrering af arbejdstid

Relateret indhold