09.12.21 Miljø, energi og klima Nyheder

Nyt klimakompas hjælper virksomheder med at sætte tal på CO2-udledninger

Erhvervsstyrelsen har sammen med Energistyrelsen lanceret et klimakompas - et webbaseret værktøj, som kan hjælpe SMV’er med at dokumentere deres klimaaftryk.

Den 2. december 2021 præsenterede regeringen et klimakompas, der kan hjælpe virksomheder med at dokumentere den CO2-udledning, der stammer fra virksomhedens aktiviteter.

Virksomheder bliver efterhånden ofte mødt af en forventning om at kunne dokumentere deres klimaaftryk. Det er en stigende tendens, som fylder mere og mere i takt med, at der er kommet  fokus på den grønne omstilling blandt forbrugere og i erhvervslivet.

Det er ikke let at dokumentere en virksomheds klimaaftryk, men med klimakompasset får virksomhederne et konkret værktøj til at beregne deres CO2-aftryk og skabe overblik over deres mest klimabelastende aktiviteter, og hvordan CO2-aftrykket kan reduceres. Efterspørgslen på klimadata er stigende. Derfor kan klarhed over CO2-udledninger  øge danske virksomheders konkurrenceevne.

Klimakompasset er udarbejdet i et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen. Med Klimakompasset kan virksomheder:

  • Udregne den direkte CO2-udledning, som kommer fra virksomhedens egne aktiviteter, fx transport og energiforbrug.
  • Udregne den indirekte CO2-udledning, som finder sted hos underleverandører og kunder i værdikæden, fx i produktionen samt i salg, brug og bortskaffelse af produktet.
  • Identificere klimaeffekten af forskellige CO2-reducerende tiltag.

Læs mere om kompasset i pressemeddelelsen her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet Miljø, Energi og Klima med relevante nyheder fra erhvervslivet, pressemeddelelser samt invitationer til fysiske og virtuelle arrangementer. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold