16.08.22 Miljø, energi og klima Nyheder

Fra spild til grøn konkurrencekraft

I projektet Wastelife kan produktionsvirksomheder få hjælp til deres grønne omstilling med særligt fokus på genanvendelse, reduktion af ressourcer og udnyttelse af spildstrømme.

Målgruppen for projektet er virksomheder, der vil undersøge forretningspotentialet i at afsætte en spildstrøm til nye råvarer, eller virksomheder, som ønsker at aftage en råvare fra en spildstrøm.

Teknologisk Institut samarbejder med rådgiverhuset Zeal ApS om at involvere de deltagende virksomheder i en nærmere kortlægning af, hvor der skal sættes ind hos den enkelte virksomhed. Det kan for eksempel ske ved at evaluere en konkret spildstrøms indhold og muligheder for at omdanne den til en egnet råvare, eller ved at en potentiel aftager af en spildstrøm får konkretiseret, hvilke krav råvaren skal leve op til, når det gælder f.eks. renhed og egenskaber.

Før sommerferien 2022 blev første rul af projektet Wastelife afsluttet. Det var en stor succes for både virksomheder og rådgivere, og derfor er der nu åbnet for tilmelding til 2. rul med opstart i september 2022.

Kriterierne for at kunne deltage i projektet er, at virksomheden er en produktionsvirksomhed med en reststrøm eller et ønske om at skifte til mere bæredygtige ressourcer. Derudover skal virksomhedens ledelse og teknisk ansvarlige være motiverede for at blive involveret og kompetenceudviklet inden for bæredygtig forretningsudvikling.

Projektet er sponsoreret af Industriens Fond og har en egenbetaling på 25.000 kr., hvilket inkluderer en samlet værdi af 100 timers rådgivning over 2-3 måneder.

Læs mere om projektet her.

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold