10.02.23 Miljø, energi og klima Nyheder

Risiko for drastiske ændringer i Storbritanniens miljøregler

Som følge af BREXIT skal House of Lords nu tage stilling til, hvilke af de miljøregler - der oprindeligt kom fra EU - der fortsat skal gælde i Storbritannien.

På treårsdagen for Storbritanniens udtrædelse af Den Europæiske Union er et lovforslag, der har til formål at tilbagekalde, erstatte eller revidere dele af EU-lovgivningen, på vej gennem House of Lords. Det er også rettet mod EU's miljøbeskyttelse, der har været en del af den britiske lovgivning i årevis.

Over 1000 stykker miljølovgivning skal revideres

Embedsmænd har indtil udgangen af året til at gennemgå de 1000 stykker miljølovgivning og beslutte, hvilke de skal beholde eller afskaffe. I henhold til lovforslagets "solnedgangsklausul" vil love, der ikke er blevet ændret eller ophævet ved årets udgang, automatisk forsvinde.

NGO'er advarer om, at den potentielle store afskaffelse af EU-regler kan føre til kaos. En rapport offentliggjort af en koalition af grønne organisationer i januar måned vurderede, at virkningen af at svække eller slette nedarvet EU-miljølovgivning kunne medføre omkostninger på 80 mia. £ over de næste 30 år.

Yderligere information

læs mere her
Louise Bünemann

Louise Bünemann

Fagleder for EU miljøpolitik

  • Direkte +45 3377 3024
  • Mobil +45 4070 6911
  • E-mail lobu@di.dk

Relateret indhold