03.01.24 Miljø, energi og klima Nyheder

Webinar: Forstå ansvarsfordelingen og registreringsforpligtigelserne i det udvidede producentansvar for emballage

Er du omfattet af det kommende udvidede producentansvar for emballage? Og er du interesseret i at forstå ansvarsfordelingen og registreringsforpligtigelserne? Så afholder VANA - Dansk Emballageansvar et temawebinar for sine medlemmer den 24. januar om det nyligt udsendte bekendtgørelsesudkast, der fastsætter netop det.

Miljøministeriet har nu sendt et udkast til en revideret bekendtgørelse om registrering og indberetning af emballage (1. del) i supplerende høring. Bekendtgørelsen fastlægger, hvilken aktør der i et givent tilfælde bliver den producentansvarspligtige og deres rapporteringsforpligtigelser. Derfor afholder VANA - Dansk Emballageansvar d. 24. januar kl. 10-11 et temawebinar for sine medlemmer om den reviderede bekendtgørelse. På webinaret vil VANA gennemgå og forklare justeringerne i den reviderede registerbekendtgørelse, samt give medlemmerne mulighed for at stille spørgsmål til, hvad det mere konkret vil betyde for dem. Er din virksomhed ikke medlem af VANA, kan man stadig nå at melde sig ind gratis og uforpligtigende. Læs mere om VANA og diverse medlemsfordele her.

Tilmelding til webinaret foregår her. 

Høringsfristen til Miljøministeriet er den 31. januar 2024, og udkastet til den reviderede bekendtgørelse kan findes her. Den endelige bekendtgørelse forventes at blive udsted pr. 1. april 2024, hvor også registreringen hos Dansk Producentansvar åbner. Yderligere information om registreringspligten kan findes her.

Jacob Gullak Andersen

Jacob Gullak Andersen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3432
  • Mobil +45 2785 3792
  • E-mail jaga@di.dk

Relateret indhold