21.09.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Vi bringer en efterlysning!

Det er ikke svært at få øje på, hvorfor årets nominerede kandidater til eCom Talent Award 2023 er blevet indstillet. Det er til gengæld svært at få øje på kønsbalancen i feltet. Det kan der være flere årsager til, og de skal adresseres fremadrettet.

Et stort tillykke til de nominerede
Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til de dygtige og dedikerede nominerede i de to kategorier af i dette års Talentfaktor i e-commerce arrangement. Det er virkelig imponerende, hvad de har opnået inden for e-commerce verdenen, og deres bidrag fortjener anerkendelse og ros. Det er deres innovative tilgange, evne til at samarbejde og resultater, som har gjort dem til de naturlige frontløbere i deres respektive kategorier.

Fravær er ikke lig med mangel på kvindelige talenter 
Der er en vigtig observation, som næppe er undgået nogen: Manglen på kvindelige nominerede i dette års felt. Fraværet af kvinder i slutfeltet er ikke en udfordring, som er forbeholdt e-commerce branchen, ligesom manglen her heller ikke afspejler en mangel på talentfulde kvinder inden for e-commerce sektoren.

- Faktisk udgør kvinder en betydelig andel af ledere og især mellemledere i e-commerce branchen. Det er en indikation på, at talentet er derude, og det er både vores pligt som arrangører og branchens pligt at sørge for, at dette talent også får den anerkendelse, det fortjener, siger Mie Bilberg, chefkonsulent hos DI’s indsats for e-commerce og e-eksport og arrangør af og arkitekten bag eCom Talent Award.

- Det er et stadig voksende opmærksomhedspunkt for os, at der er nogenlunde lige repræsentation blandt kønnene i en række sammenhænge, blandt andet ved udvælgelse af kandidater til nomineringer i disse talentkonkurrencer. Det kan selvsagt give noget hovedpine, når vi så står med et felt af stærke kandidater, men kvinderne er der ikke. Det må vi kigge nærmere på, hvad det kan skyldes, fortæller Jacob Kjeldsen, branchedirektør for DI Handel og juryansvarlig for e-commerce leder kategorien.

Læs også: Vi skal af med uligheden i dansk erhvervsliv

To vigtige skridt til et mere balanceret kandidatfelt
For at adressere denne udfordring og for at sikre, at Talentfaktor i e-commerce i fremtiden bedre afspejler diversiteten inden for branchen, ser Dansk Industri som arrangør af eventen to afgørende skridt, de vi  tage for at sikre et mere balanceret kandidatfelt fremadrettet:

  1. Udvælgelseskriterier uden kønsbias
    Vi vil gennemgå vores udvælgelseskriterier nøje for at identificere og eliminere eventuelle ubevidste kønsbias for at sikre en mere retfærdig og kønsneutral nomineringsproces. Det er afgørende for os at sikre, at vores nomineringsproces er retfærdig og objektiv, og at den åbner døren for alle talenter, uanset deres køn.

  2. Mere synlighed og støtte til kvindelige talenter i branchen
    Vi erkender behovet for at fremme kvindelige talenter inden for e-commerce sektoren. Derfor vil vi opfordre branchen, og de personer, der sidder i positioner til at nominere kandidater, aktivt at pege på og opmuntre flere kvindelige talenter til at træde frem og blive anerkendt for deres ekspertise og resultater.

En stærk forretningsstrategi rimer på kønsbalance
Det er vigtigt, at vi alle får bragt kvinderne frem i lyset. Gang på gang viser studier, at virksomheder med en divers arbejdsstyrke er mere innovative, produktive og rentable. Ved at fremme kønsdiversitet i e-commerce branchen kan virksomheder potentielt øge deres vækst og konkurrenceevne. Derfor er det ikke kun et spørgsmål om retfærdighed og ligestilling, men også en stærk forretningsstrategi at fremme kvindelige talenter og rollemodeller i e-commerce sektoren

Læs også: Nipper: Ligestillingen går simpelthen for langsomt

- Vi ser frem til sammen med vores partnere på eventen at tage nogle aktive skridt for at sikre, at fremtidige udgaver af Talentfaktor i e-commerce arrangementet vil være mere kønsbalancerede og mangfoldige. Og med det sagt, så tager jeg hatten af for dette års nominerede kandidater.  De har alle i den grad fortjent at stå på podiet i dag, siger Mie Bilberg.  

Relateret indhold