DI's lederuddannelse er en grundlæggende uddannelse i ledelse

27.06.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Din træning til at blive en bedre leder

Det er ikke let at blive en god leder. Det kræver tid, tilstedeværelse, dedikation og masser af træning – især hvis du vil blive ved med at være en god leder.

I Dansk Industri tilbyder vi en grundlæggende uddannelse i ledelse, hvor du kan udvikle din rolleforståelse, lære effektive værktøjer og metoder, modtage sparring og feedback og få den nødvendige træning.

Bliv klogere på uddannelsen her, hvor vi har stillet seniorChefkonsulent Anne Birgitte Lindholm en række spørgsmål om uddannelsen.

Hvorfor skal jeg vælge DI’s lederuddannelse?

Du skal vælge DI’s lederuddannelse, fordi du gerne vil varetage din ledelsesopgave professionelt.

Hvis du skal varetage din ledelsesopgave professionelt skal du kaste dig ud i at lære noget nyt og afprøve og træne det nye i dine omgivelser derhjemme. Du skal give dig selv mulighed for at få sparring og feedback og finde ud af, hvordan dine kollegaer oplever din ledelse. Og du skal lære dig selv bedre at kende, så du ved, hvordan du administrerer dig selv bedst muligt i ledelsesrollen.

Det får du alt sammen mulighed for på DI’s lederuddannelse.

DI’s lederuddannelse er unik, fordi den giver mig rum til at implementere den nye viden i mit daglige arbejde mellem modulerne. Men hvorfor er det en fordel?

Du bliver ikke en god leder ved, at vi hælder en masse viden på dig, indtil du er fyldt op. Du har brug for at anvende den nye viden i praksis, at reflektere over den, drøfte dine erfaringer med den og at omdanne dine egne holdninger til den.

På DI’s lederuddannelse får du derfor hjemmeopgaver mellem hvert modul, hvor du skal prøve et værktøj eller en metode af i praksis. Vi opfordrer dig også til at mødes med din chef efter hvert modul, så chefen kan støtte dig, og så I sammen kan finde ud af, hvordan du kan bruge din nye viden i jeres virksomhed.

Anne Birgitte Lindholm, seniorchefkonsulent
Du skal vælge DI's lederuddannelse, fordi du gerne vil varetage din ledelsesopgave professionelt. Anne Birgitte Lindholm, seniorchefkonsulent
Hvad siger tidligere deltagere til opbygningen af uddannelsen?

For nogle af deltagerne er det uvant at indkalde chefen til et møde. Men det er vigtigt, at du fastholder din chefs opmærksomhed og interesse under uddannelsen, fordi det er væsentligt for, at der sker en forandring i praksis. Vi inviterer derfor cheferne med på et af uddannelsens sidste moduler, hvor du sammen med de andre deltagere skal fremlægge en case om en ledelsesudfordring og dit bud på, hvordan den skal håndteres – ved hjælp af din nyde viden. Det er en skøn dag, hvor både deltagerne og cheferne er enormt stolte og glade.

Har du et eksempel på en konkret case, jeg kan komme til at arbejde med?

Et eksempel kan være en opgave omkring målnedbrydning, fordi det danner udgangspunktet for mange andre ledelsesdiscipliner:

Hvis du ikke er i stand til at bryde dine mål ned i mindre bidder, er det svært for dig at uddelegere.

Hvis du ikke i samarbejde med dine medarbejdere skaber et fælles billede af, hvad der er de vigtigste forudsætninger og største barrierer for at nå målet, kan du også risikere at tabe energien og motivationen undervejs.

Hvis du ikke er tydelig omkring de delopgaver, som fører frem til det fælles mål, kan det være svært for medarbejderne at byde ind på de opgaver, de motiveres af – med de forskellige personprofiler, styrker og kompetencer, de besidder.


Hvem deltager typisk på uddannelsen?

Deltagerne på DI’s lederuddannelse er typisk ledere af medarbejdere, som har haft ledelsesrollen i et par år eller mere. De kommer fra mange typer af virksomheder og funktioner – produktion, salg, marketing, økonomi, lager, byggesektoren, transport og logistik. Indimellem tænker deltagerne sikkert ”Hvad i alverden har jeg til fælles med de andre?”. Men det viser sig hurtigt, at når det handler om ledelse, har vi meget til fælles, uanset hvilken virkelighed vi befinder os i til dagligt.

I løbet af uddannelsen arbejder deltagerne sammen i mange forskellige konstellationer. Men de har også en fast gruppe – kaldet udviklingsgruppen – som holder sammen under hele forløbet. Deltagerne fortæller ofte, at den kombination, hvor de både skal forholde sig til mange forskellige mennesker og samtidig har et fast ankerpunkt er en rigtig god tilgang.

Læs mere og tilmeld dig her: DI’s lederuddannelse

Modtag nyheder om kurser, uddannelser og netværk inden for ledelse direkte i din indbakke

 

Kurser & Uddannelser

Ny i lederjobbet?
Når man rykker op ad karrierestigen og bliver leder, er der mange ting, man pludselig skal have for øje. Få en god start med dette kursus.

Ny i lederjobbet - hvad nu?

Erfaren leder?
DI's strategiske lederuddannelse er for dig, der ønsker at bygge ovenpå din viden og erfaringer som leder.

DI's strategiske lederuddannelse

Ledelse af kollegaer - når du ikke har personaleansvar
Få inspiration, sparring og værktøjer til at kunne levere de bedste resultater i samarbejde med dem omkring dig.

Ledelse af kollegaer

 

Stephanie Brink Harck
Anne Birgitte Lindholm
Skrevet af:

Stephanie Brink Harck Anne Birgitte Lindholm

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.