Cases og inspiration

Hvad gør andre virksomheder, hvem kan jeg tage ved lære af og hvem kan jeg dele mine udfordringer med?

Tilbage til forsiden

I er en del af et stort fællesskab

I DI-fællesskabet bliver ca. 13.000 virksomheder direkte eller inddirekte påvirket af de nye EU-krav. Nogle virksomheder er godt i gang og har fået de første erfaringer, og for andre er det helt nyt. 

Vi deler virksomhedernes historier, initiativer og inspiration her på siden.

Få et kompetenceløft

Har du brug for at forstå, hvad ESG handler om? Har du brug for at lære af de bedste? Og har du brug for nogen at dele dine udfordringer med? Så er DI din stærkeste medspiller. Find vores netværk og kursustilbud nederst.

Cases - mindre end 250 ansatte

Vahle A/S: Beregning af CO₂-aftrykket på sin leverandørs 600 værktøjsdele

Det er ganske enkelt: Man prøver sig frem. Vi valgte simpelthen at sige, det her værktøj er lavet af jern, og hvad vejer det? Skrev det ned. Næste. Man må simpelthen ikke gå i stå, hvis ikke man kan skaffe det perfekte tal.

Morsø Jernstøberi A/S: Styr på eget CO₂-aftryk = orden i eget penalhus

Hensigten er ikke, at vi skal blive brændeovnenes Tesla. Det er ikke det, vi vil. Men uanset hvordan du vender og drejer det, vil der i produktionen af brændeovne altid indgå tunge materialer. Derfor bør vi tage et ansvar, det er dét, som driver os.

Plus Pack A/S: Vejen til 100% genanvendelige emballageløsninger

Vi trimmer vores produktportefølje, så vi sammen med vores kunder kan nå visionen om 100 procent genanvendelige emballageløsninger. Det her handler om den tredobbelte bundlinje: People, planet, profit. FN’s verdensmål er bare en ramme for en mere langsigtet plan frem mod 2030.

Uni-Technology A/S: Når CO₂-regnskab bliver til reduktioner.

Vi fik også dét ud af det, at indsigten i virksomhedens klimaaftryk giver et godt overblik over mulige besparelsesområder, og at det generelt er en god idé at involvere hele organisationen, især når det kommer til besparelsesforslag og gennemførelse af disse.

JEVI A/S: Tre sider pressede på ift. at kunne dokumentere sit CO₂-aftryk

Hvis jeg skulle give et godt råd til de virksomheder, som påtænker at gå i gang med arbejdet i forhold til at få kortlagt deres CO₂-regnskab, så vil det være at mærke efter, om man virkelig vil det. Det kommer nemlig til at kræve hårdt arbejde og en stor indsats af hele organisationen.

Peter Larsen Kaffe A/S

Peter Larsen Kaffe har et klart mål: De vil være 100 % cirkulære og generere nul spild i 2030. Hele kaffens biomasse og sidestrømme skal udnyttes i kaffens lange rejse fra farmer til forbruger.

Skako Concrete A/S: Ønsket om en bæredygtig adfærdskultur på arbejdspladsen

»Hvis man som dansk produktionsvirksomhed gerne vil være mere bæredygtig, er vejen frem helt klart at sparre med andre virksomheder og undersøge, hvad de gør, og hvor de sætter baren henne,«

Stjernholm A/S: Verdensmål som omdrejningspunkt for eksportstrategien

Vores medarbejdere skal have det med nedefra. De skal forstå det og tage ejerskab af det, de skal ikke selv ud og søge det. De skal være en del af at diskutere det, så det passer ind i vores DNA.

Circular Food Technology A/S

Ved en produktion på 100 liter øl, produceres 20 kg. mask. Med en total up-cycling af alt mask i verden vil en blanding som denne af korn og vand, rig på næring, kunne dække op mod 10% af det globale kalorieunderskud, som det estimeres, at verden vil stå overfor i 2028

    

Peter Larsen

Peter Larsen

Chef for Virksomhedsudvikling

Gitte Knoth Sørensen

Gitte Knoth Sørensen

Chefkonsulent

Elisabeth Vestergaard Hundahl

Elisabeth Vestergaard Hundahl

Konsulent

Anne-Louise Graves Sandby-Møller

Anne-Louise Graves Sandby-Møller

Chefkonsulent