Vand og havmiljø
Hvilken forskel kan min virksomhed gøre i forhold til at reducere vandforbrug og håndtere spildevand på den mest hensigtsmæssige måde?

Gør en forskel for vand- og havmiljø
Når du arbejder med at forbedre vand- og havmiljø, bør du både se på jeres vandforbrug, produktionsprocesser og produkter, og afhængighed af vandressourcer.
Reduktion af vandforbruget kan bidrage til, at der bliver mere vand tilbage i vandmagasinerne i jorden, hvor vi normalt i Danmark henter vores vand fra. Så er der mere vand til naturen og vandløb. Samtidig er der mindre behov for at finde nye kilder.
Din håndtering af spildevand betyder noget for rensningsanlægget, som modtager det.
Bruger du ressourcer fra havet, bør du overveje, om det er fra belastede havområder.
Hvad kan I gøre?
Start med at kortlægge din virksomheds vandforbrug:
- Hvor meget går til produkter?
- Hvor meget går til proces?
- Kan du genanvende vand f.eks. i proces?
- Kan vandgenbrug bidrage til at reducere presset på vandindvindingen?
- Kan din proces optimeres, så I udleder mindre spildevand med mindre indhold af forurenende stoffer?
Værktøjer og hjælp til at optimere vandforbrug
Der findes allerede en række detaljerede standarder, vejledninger og hjælpeværktøjer, som kan hjælpe jer med at reducere eller optimere din virksomheds vandforbrug:
Læs hvad DI mener om vand og klimatilpasning
Danmark har en styrkeposition inden for vandteknologi. Der er brug for bedre rammevilkår, så Danmark fortsat kan være blandt de førende lande inden for vandteknologi.
I dybden med LEAP-modellen
Læs TNFD's guide til, hvordan LEAP-modellen kan bruges til identificere og vurdere naturrelaterede problemstillinger.
System of Environmental-Economic Accounting (SEEA)
Formålet med SEEA er at styrke beslutningstagning på tværs af sektorer ved at give beslutningstagere information om, hvordan økonomiske aktiviteter påvirker miljøet og omvendt.
Hjælp med SBTN
I takt med at virksomheder på verdensplan forsøger at reducere deres CO2 udledninger har de brug for at vide i hvordan de bidrager til at nå de mål som er fastlagt i Parisaftalen - om at holde den globale temperaturstigning under 1.5 grader. Science Based Targets initiativet er et bredt FN samarbejde der hjælper virksomheder over hele verden med at sætte deres mål, så de stemmer overens med hvad den nyeste videnskab anbefaler.