DI Analyser Analyser

Fortsat 100.000 på lønkompensation

DI vurderer, at der 1. juli fortsat var 103.000 personer på lønkompensationsordningen, og at 21.000 af dem forventes af blive afskediget, når ordningen udløber. Det nuværende omfang af ordningen udgør omkring 40 pct. af det omfang lønkompensation havde, da den var på sit højeste.

DI har gennem coronakrisen flere gange spurgt sine medlemsvirksomheder om deres benyttelse af lønkompensationsordningen. Tendensen er tydelig, at der fra måned til måned er færre og færre personer på lønkompensation. Med et omfang på omkring 103.000 personer omkring 1. juli er der dog fortsat mange lønmodtagere på ordningen. I alt har der ifølge Erhvervsstyrelsen været 256.000 personer på lønkompensation.

Kilde: DI's beregninger på grundlag af svar fra DI's virksomhedspanel i uge 23 og uge 27 samt tal fra Erhversstyrelsen

Lønkompensationsordningen er blevet forlænget i to omgange. Oprindelig var den blot en mulighed i perioden fra 9. marts til 8. juni. Siden blev den forlænget med en måned frem til 8. juli, og endnu en gang fra 8. juli til 29. august. Virksomheder skal indgive ansøgninger om forlængelse for hver forlængelsesperiode. Sagsbehandlingen af ansøgninger og forlængelsesansøgninger gør, at der går noget tid, før der findes helt opdaterede officielle tal for hvor mange, der faktisk har været på lønkompensation 1. juli.

Relateret indhold