DI Fødevarer Nyheder

Afdæmpede forventninger i fødevarebranchen

Baseret på et udtræk af 32 fødevarevirksomheder i DI’s nye virksomhedspanel er tendensen, at virksomhederne er blevet en smule mere negative i forhold til seneste kvartal.

Tørken herhjemme, usikkerheden omkring udfaldet af brexit og de handelspolitiske udfordringer på den internationale scene er med til at dæmpe fødevarebranchens forventninger til udviklingen i resten af året. Baseret på et udtræk af 32 fødevarevirksomheder i DI’s nye virksomhedspanel er tendensen, at den virksomhederne er blevet en smule mere negative i forhold til seneste kvartal.

Det er særligt udtalt, at næsten en fjerdedel af virksomhederne forventer en negativ udvikling i indtjeningen i resten af året mod under ti procent i sidste kvartal. Også i forhold til omsætning og beskæftigelsen er forventningerne mere tilbageholdende end i sidste kvartal. Samlet tegner det billedet af en branche med foden mere på bremsen end i et godt stykke tid. Efteråret trækker i mere end én forstand ind over fødevarebranchen.

Peter Bernt Jensen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3421
  • Mobil +45 2128 6995
  • E-mail pebj@di.dk
Relateret