14.03.19 DI Fødevarer Nyheder

Nyt partnerskab: Gør det sunde valg til det nemme valg

Fødevarevarestyrelsen og virksomheder går nu sammen i Innovationspartnerskabet for at udvikle sundere produkter til forbrugerne.

Et nyt samarbejde, kaldet ”Innovationspartnerskabet”, mellem blandt andet DI Fødevarer, Fødevarestyrelsen, fødevarevirksomheder, detailhandlen og NGO’er skal sammen udvikle mad og drikkevarer, som skal gøre det nemmere for forbrugerne at træffe et sundere valg.

En ny rapport, som Epinion har lavet for Fødevarestyrelsen, viser, at kun 16 procent af danskerne synes, at det ikke er svært at spise sundt, og sidste år viste tal fra Sundhedsstyrelsen, at 51 procent af danskerne er overvægtige.

Innovationspartnerskabet er et af regeringens initiativer for mad, måltider og sundhed. Fødevarevirksomhederne kan, i tæt samarbejde med blandt andet detailhandlen, være med til at skubbe sundhedsudviklingen hos den brede befolkning i den rigtige retning, der er vist via udviklingen af Nøglehulsmærkede fødevarer samt via projekter som Saltpartnerskabet og Fuldkornspartnerskabet.

DI Fødevarer går konstruktivt ind i partnerskabet, men vi har også respekt for, at det er et stort brød, som Fødevarestyrelsen her slår op. Partnerskabet kan i praksis sammenlignes med otte projekter som Fuldkornspartnerskabet, der skal startes op samtidig.

I kan læse mere og tilmeld jer partnerskabet her. Fristen for tilmelding er den 31. marts 2019.

Kristina Thomsen
Skrevet af:

Kristina Thomsen

Relateret indhold