21.03.19 DI Fødevarer Nyheder

Velbesøgt Brexit-medlemsmøde

Fødevarestyrelsen holdt i går oplæg om Brexit for fødevarevirksomheder til velbesøgt medlemsmøde her i DI, hvor også Toldstyrelsen bidrog med indsigt.

DI Fødevarer holdt i går medlemsmøde om Brexit, hvor Fødevarestyrelsen og Toldstyrelsen fortalte, hvad fødevarevirksomhederne skal være opmærksomme på, når Brexit bliver en realitet.

Theresa May udløste formelt EU-traktatens artikel 50 den 29. marts 2017. Det betyder, at Storbritannien den 29. marts kl. 23.00 britisk tid skal forlade EU. I skrivende stund er der dog stor usikkerhed om, hvor det ender. På gårsdagens medlemsmøde blev der taget udgangspunkt i et "hard" Brexit uden en aftale. Det stod klart på mødet, at det vil medføre store udfordringer for fødevarevirksomhederne, hvis Storbritannien fra den ene dag til den anden får status af tredjeland i forhold til EU.

På dagens EU-topmøde, der begynder klokken 15, skal Theresa May redegøre for sit ønske om en forlængelse af fristen, hvorefter de resterende 27 stats- og regeringschefer - ved enstemmighed - skal beslutte, om de vil imødekomme Theresa Mays anmodning eller ej. Så intet er afgjort her otte dage før deadline.

Relateret indhold