02.05.19 DI Fødevarer Nyheder

25 millioner kroner på vej til udvikling af ingrediensvirksomhederne

Hvis den danske ingrediensbranche fortsat skal bidrage til en mere bæredygtig fødevareproduktion, er det afgørende, at ingrediensvirksomhederne har de rette betingelser for at udvikle sig. Derfor glæder vi os i DI Fødevarer over, at regeringen nu afsætter 25 millioner kroner, som skal understøtte ingrediensbranchens fortsatte vækst.

Og der er store muligheder for vækst i den danske ingrediensbranche - også uden for Danmarks grænser. Ingrediensvirksomhederne kan nemlig være med at løse en række af de globale udfordringer, vi i disse dage er mødt af.  Deres produkter kan både være med til at mindske madspild, mætte klodens mange munde og sikre en mere bæredygtig produktion af verdens fødevarer. Dette danner grundlag for et massivt eksportpotentiale.

Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti nu afsat 25 millioner kroner, som over de næste fire år skal bruges til at understøtte de danske ingrediensvirksomheder. Pengene er en del af en ny regeringsstrategi for ingredienssektoren, som består af seks temaer og 14 initiativer. De 14 initiativer bygger på anbefalinger fra regeringens Vækstteam for Ingrediensbranchen, hvor udvalgte repræsentanter fra branchen er kommet med forslag til, hvordan branchen kan vinde yderligere markedsandele på et globalt plan.

Her i DI Fødevarer hilser vi regeringens strategi for ingrediensbranchen varmt velkommen og følger arbejdet tæt.

Du kan læse mere om regeringens strategi her.

Peder Fode
Skrevet af:

Peder Fode

Relateret indhold