DI Fødevarer på Madens Folkemøde
Den 10.-11. maj 2019 drager DI Fødevarer til Madens Folkemøde på Engestofte Gods på Lolland. Her står vi bag en række spændende debatter, hvor du kan møde et bredt udvalg af repræsentanter fra fødevarebranchen, der vil diskutere branchens mest interessante emner og problematikker. Mød også DI Fødevarers branchedirektør, Leif Nielsen, der deltager i adskillige debatter i løbet af dagene. Du kan se programmet nedenfor.
DI Fødevarers debatter
Hvordan tiltrækker vi unge til fødevarebranchen?
Fredag den 10. maj klokken 10:00-10:45, Pavillonen
I denne debat sætter vi fødevarebranchen under lup og diskuterer, hvordan vi får folks øjne op for, at fødevarebranchen i dag er mere end tungt manuelt arbejde. Panelet består af ledere fra fødevarebranchen og maduddannelser - men vigtigst af alt, vil vi gerne høre dine tanker og input.
Moderator: Martin Fehr Therkildsen, Ungdomsbureauet
Deltagere:
- Leif Nielsen, direktør, DI Fødevarer
- Peter Kaae Holm, 3F
- Jesper Thomassen, direktør, Nordic Sugar
- Anders Bering, kommunikationsdirektør, Carlsberg Danmark
- Annemarie Olsen, viceinstitutleder, KU Food
Danskerne bruger mindre tid i køkkenet – men er det et problem?
Lørdag den 11. maj klokken 13:00-14:45, Loen
Danskerne laver mindre mad end før. I stedet sætter stadig flere af danskerne take-away og færdigretter på bordet. Er det et problem, eller er det en naturlig udvikling i samfundet? Vær med, når forskellige aktører fra fødevarebranchen forsøger at besvare de spørgsmål.
Moderator: Judith Kyst, direktør, Madkulturen
Deltagere:
- Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer
- Dorthe Pedersen, direktør, Meyers Madhus
- Peter Høgsted, direktør, COOP
- Maja Hesselholdt, direktør for catering, ISS
- Trine Hahnemann, kok og ejer, Hahnemanns Køkken
Hvilken holdning har du fået til middag i dag?
Lørdag den 11. maj klokken 14:45-15:30, Loen
Aktører fra alle dele af fødevarebranchen mødes for at debattere, hvor meget politik, værdier og holdninger egentlig fylder i vores madvarer. Og de har brug for dine input for at blive klogere på mad med mening.
Moderator: Thomas Roland, CSR Chef, COOP
Deltagere:
- Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer
- Allan Feldt, stifter og ejer, SEiMEi
- Tove Færch, leder af Karolines køkken, Arla
- Michael Haase, direktør og stifter, Plant Jammer
Debatter, hvor Leif Nielsen deltager
Skal de nordiske lande gå forrest i den grønne omstilling?
Fredag den 10. maj klokken 12:30-13:15, Laden
Arrangør: Nordisk ministerråd, Stockholm Resilience Centre og Stockholm University
Vores smag for kød og vores madspild har store konsekvenser for klima og økonomi – og hele verden står overfor samme udfordringer. Kan de nordiske lande bruge sine mange styrker til at vise verden, at det faktisk er muligt at bruge mad som løftestang for at nå FN’s Verdensmål? Vær med, når panelet tager emnet op og gør status over vores fødevaresystem.
Denne debat vil foregå på engelsk.
Moderator: Afton Halloran, Halloran Consulting
Deltagere:
- Dr. Amanda Wood, Stockholm Resilience Centre of Stockholm University
- Leif Nielsen, DI Fødevarer
- Michael Minter, Concito
Hvor blev smagen af i al denne snak om mad?
Fredag den 10. maj klokken 17:00-17:45, Amfien
Arrangør: Smag for Livet & Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet - KU FOOD
Har vi helt glemt smagen af vores mad? Er det, vi spiser, alene blevet et spørgsmål om sundhed og effektivisering af fødevareproduktion? Hvordan påvirker det vores livskvalitet og vores miljø? Debatten forsøger at finde svaret på disse spørgsmål fra mange forskellige vinkler.
Moderator: Mikael Schneider, Smag for Livet
Deltagere:
- Claus Meyer, gastronomisk entreprenør, Meyers
- Ole G. Mouritsen, prof. , KU FOOD og Smag for Livet
- Emil Krøll, iværksætter, Circular Food Technology
- Leif Nielsen, branchedirektør, DI-Fødevarer
- Sanne Vinther, direktør, Arla Fonden
- Jakob Elleman, miljø- og fødevareminister
Du kan udforske resten af programmet for Madens Folkemøde 2019 her.