DI's websystemer er lukket for login søndag d. 26. maj pga. vedligeholdelse. Arrangementstilmelding og øvrige loginfunktioner vil være utilgængelige.

DI Fødevarer Nyheder

EU som stærk partner for fødevarevirksomheder

Den 26. maj skal vi stemme om, hvem vi ønsker som medlemmer i Europa-Parlamentet. Størstedelen af fødevareområdet er reguleret af fælles EU-regler, så EU er vigtigt for danske fødevarevirksomheder.

Selvom det kommende valg til Europa-Parlamentet nok kommer til at stå i skyggen af valget til Folketinget, så er det stadig et meget vigtigt valg. EU er som bekendt danske føde- og drikkevarevirksomheders største eksportmarked, ligesom mange produkter fra andre lande ender i danskernes indkøbskurve. To ud af tre eksportkroner fra den danske føde- og drikkevarebranche stammer fra EU.

De store samfundsmæssige udfordringer omkring klima, bæredygtighed og sundhed løser vi ikke alene, men i fællesskab med vores europæiske naboer. Et tæt samarbejde er afgørende for succes. Livsstilssygdomme såsom overvægt er et stigende problem flere steder i Europa, og bedre fælles rammer for fødevareproducenterne kan være med til at hjælpe sundhedstilstanden på rette vej. EU kan eksempelvis sætte fokus på, at virksomhederne i endnu højere grad har mulighed for at lave anprisninger om produkternes kvaliteter, således at forbrugerne rundt omkring i Europa på en simpel måde informeres om, hvad der er det sunde valg.

Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, påpeger desuden at EU har en vigtig rolle i at skabe rammerne for en forsknings- og udviklingsmæssig indsats, der kan hjælpe os med at nå i mål på klima og omstilling til en endnu mere bæredygtig fødevareproduktionen. ”Investeringer i forskning og udviklingen inden for fødevareområdet er en afgørende prioritet fra EU’s side," siger han.

Du kan læse DI Fødevarers politiske prioriteter til det kommende valg til Europa-Parlamentet her.

Relateret