19.06.19 DI Fødevarer Nyheder

Fuldkornspartnerskabet modtager hæder fra EU

Stort tillykke til Fuldkornspartnerskabet, der modtager international anerkendelse den 19. juni, når EU-Kommissionen, DG sundhed og Fødevaresikkerhed hædrer en række ”best practice”-indsatser, der særligt har bidraget til at fremme sundheden i befolkningen. Fuldkornspartnerskabet er blevet udvalgt som ”best case”.

”Vi er meget stolte over og glade for, at vores samarbejde i Fuldkornspartnerskabet kan inspirere andre lande til at styrke folkesundheden gennem at øge fuldkornsindtaget. Vi håber, at der fremover kommer Fuldkornspartnerskaber i andre EU lande, hvor man kan høste fordelene ved at være flere, der arbejder for den samme sag” siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet, der tæller 30 partnere.

På vegne af partnerskabet modtager Gitte Laub Hansen, projektchef fra Kræftens Bekæmpelse og partner i Fuldkornspartnerskabet best practice certifikatet ved en ceremoni den 19. juni i Bruxelles med deltagelse af tre kommissærer - Commissioners Andriukaitis, Hogan og Navracsics.

Fordobling af fuldkornsindtaget i Danmark

De seneste 10 år har Fuldkornspartnerskabet opnået en række konkrete resultater. Fuldkornsindtaget er næsten fordoblet i Danmark. Det er ikke blot lykkedes at løfte befolkningens gennemsnitlige fuldkornsindtag, men det er også lykkedes at fordoble fuldkornsindtaget blandt de 25 procent af befolkningen, som har det laveste fuldkornsindtag. 71 procent af danskerne kender det orange fuldkornslogo, og halvdelen af danskerne siger også ja til, at de kigger efter logoet, når de handler.

Fuldkornspartnerskabet består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Fødevarestyrelsen, detailhandelen og en række fødevarevirksomheder. Partnerskabet arbejder struktureret med fælles målsætninger, strategi- og handlingsplaner.

”Styrken i samarbejdet er, at alle bidrager med hver deres styrker og kompetencer. I Kræftens Bekæmpelse har vi ikke brødfabrikker, som kan sikre fuldkornsbrød til danskerne, men ved at samarbejde med f.eks. brødproducenter kan vi netop motivere til, at dette sker”, siger Gitte Laub Hansen fra Kræftens Bekæmpelse, som har været med siden Fuldkornspartnerskabets begyndelse.

Du kan læse mere om hæderen her.

Kristina Thomsen
Skrevet af:

Kristina Thomsen

Relateret indhold