14.10.19 DIB Blog

Send os eksempler på bøvlede skatteregler

I samarbejde med vores medlemsvirksomheder har vi lanceret 60 konkrete forslag til et simplere skattesystem. Men vi har brug for flere forslag fra virksomheder og borgere. Send dem til os via vores nye hjemmeside, opfordrer direktør Kent Damsgaard i denne blog.

DI har lanceret 60 konkrete forslag til et simplere skattesystem. Forslagene er udviklet i samarbejde med vores medlemsvirksomheder, som reaktion på nogle af de udfordringer, vi oplever, at I møder i hverdagen, når momsregnskabet eller skatteregnskabet skal udarbejdes. Eller når ny lovgivning skal implementeres.

Hver for sig kan forslagene synes ubetydelige – rykker det virkelig Danmark tættere på DI’s vision om at blive verdens bedste land at drive virksomhed i og ud fra, hvis isafgiften bliver afskaffet? Eller der bliver simplere regler for beregning af kantinemomsen?

Nej, det vil nok være at tage munden for fuld. Men hvis alle – eller bare halvdelen – af de 60 forslag bliver gennemført, så vil det faktisk batte noget. Så vil mange virksomheders hverdag blive lettere. Så vil dygtige medarbejdere hos skattemyndighederne få frigjort tid til vigtigere kontrolopgaver. Så vil politikerne få lettere ved at genoprette befolkningens tillid til, at vi har et effektivt skattesystem, hvor den, der snyder, stoppes og straffes.

Læs også: De fleste virksomheder fejler i skatteregler

Send dit forslag til os

Det er alle tre vigtige elementer i virkeliggørelsen af DI’s vision om et samfund i vækst og balance.

Derfor har vi brug for flere forslag. Og derfor opfordrer vi både virksomheder og borgere til at blande sig i debatten. På hjemmesiden simpel skat kan du indsende dit forslag til en konkret simplificering – eller give os et idé om, hvor vi med fordel selv kan kigge. Så vil vi arbejde videre med sagen og se om der kan komme et konkret forslag ud af det.

Læs også: DI præsenterer: 60 overflødige skatteregler, der kan fjernes med det vuns

Kent Damsgaard

Kent Damsgaard

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3090
  • Mobil +45 2585 3216
  • E-mail ked@di.dk

Relateret indhold