Formand for DI Sydvestjylland Jens Damgaard (tv) og borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen klappede, da  adm. direktør Henrik D. Madsen og   bestyrelsesformand Christian Møller, Bramidan A/S mandag eftermiddag modtog DI Sydvestjyllands Initiativpris.

Foto: Johan H. Pedersen
22.10.18 DIB Nyheder

Ballepressere vinder DI Sydvestjyllands Initiativpris for fremtidens fabrik

Affaldsløsningsselskabet Bramidan A/S har investeret voldsomt i automatisering, robotter og digitalisering af sine ballepressere de senere år. Resultatet er vækst, arbejdspladser og en fabrik til fremtiden placeret i Bramming. Mandag fik virksomheden DI's Initiativpris.

Bramidan A/S fik mandag DI Sydvestjyllands Initiativpris, fordi virksomheden i Bramming har gjort en særlig indsats for at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet.

Det er sket ved omfattende investeringer gennem flere år i automatisering, robotter og digitalisering. Målet har været at fastholde en konkurrencedygtig fremstillingsvirksomhed i Danmark med lave omkostninger på de produkter, som sælges i hele verden.

Bramidans vokseværk har i den grad været bemærkelsesværdig, og det har vakt opmærksomhed også uden for bygrænsen.

- Den målrettet indsats for at skabe vækst i virksomheden og i lokalsamfundet gør, at Bramidan i allerhøjeste grad er værdig til DI’s Initiativpris siger formanden for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jens Damgaard, Vestfrost A/S.

Læs også: Initiativ pris Odense

Ikke sovende til succes

DI Sydvestjyllands Initiativpris blev uddelt mandag eftermiddag på virksomheden af formand Jens Damgaard, DI Sydvestjylland og borgmester Jesper Frost Rasmussen Esbjerg Kommune.

Bramidan fremstiller maskiner og udstyr til genanvendelsesindustrien over hele verden. Produkterne bruges bl.a. til at presse pap og plastik, der skal genbruges og på den måde har Bramidan nydt godt af mange års boom inden for genbrug. Det betyder dog ikke, at Bramidan er kommet sovende til det.

- Vi har arbejdet med en mangeårig og langsigtet strategi om at bygge fremtidens fabrik her i Bramming, og vi er langt fremme med at digitalisere vores relationer til kunderne. Vi er på vej med nye og omfattende investeringer - blandt andet i ekstra robotter, der vil sætte os i stand til at producere tonstunge maskiner på under et døgn, fra vi tager den første stålplade, til der står en færdigmalet og monteret maskine i enden af montagelinien, siger adm. direktør Henrik Dueholm Madsen, Bramidan Group.

Læs også: Raaco vinder DI Lolland-Falsters Initiativpris 2018 for konstant fornyelse

Dobbelt så mange medarbejdere

Et vidnesbyrd om væksten i virksomheden er, at Bramidan siden år 2000 har fordoblet antallet af medarbejdere i Danmark til nu omkring 90 ansatte og øget omsætningen til det femdobbelte.

Dengang var Bramidan fokuseret på hjemmemarkedet og nærmarkederne. I dag eksporterer virksomheden 95 pct. af produktionen og er tilstede på stort set alle kontinenter – blandt andet. med et datterselskab i Chicago i USA på seks mand og en række salgsselskaber i Europa.

Henrik Dueholm Madsen fortæller, at investeringerne i fremtidens fabrik næste år og i 2020 bliver de største i virksomhedens historie.

- Vi fortsætter derudover med digitaliseringen og udfordrer dermed vores egen forretningsmodel. Det vil sige, at den digitale servicering af kunderne kommer til at fylde endnu mere, siger han.

Læs også: Dansk konkurrenceevne i global topform

Kom og tjek os ud

En af de største udfordringer i dag for Bramidan er at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

- Arbejdsløsheden blandt for eksempel smede og robotoperatører i vores område er nærmest lig nul, og derfor har vi været nødt til at ansætte smedeuddannede fra Polen, siger Henrik Dueholm Madsen.

Det er også en del af baggrunden for at Bramidan, i samarbejde med en række andre lokale virksomheder, gør en særlig indsats for skabe interesse for at arbejde i en moderne industrivirksomhed hos fremtidens arbejdskraft – nemlig de ældste klasser i de lokale folkeskoler. Eleverne kommer på besøg på virksomheden og kan også prøve en enkelt arbejdsdag.

Bramidan er i dag ejet af investeringsfonden Blue Equity sammen med direktøren og de ledende medarbejdere i Danmark og udlandet.

Fakta

DI Initiativpris

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

De 19 vindere af initiativprisen i DI’s 19 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned.

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Johan H. Pedersen

Johan H. Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3781
  • Mobil +45 4084 3207
  • E-mail jhp@di.dk

Relateret indhold