Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen mener, at regeringens tiltag er både kærkomne og vigtige. Og at der bliver behov for yderligere tiltag.

Foto: Sif Meincke
12.03.20 DIB Nyheder

Sandahl: Vigtig hjælpepakke skal holde hånden under arbejdspladserne

Med regeringens hjælpepakke kommer der nu tiltrængt hjælp til at begrænse de negative konsekvenser af coronavirus for danske arbejdspladser og vores økonomi, vurderer DI.

Finansminister Nicolai Wammen, erhvervsminister Simon Kollerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har offentligjort en række nye initiativer, der skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser.

Initiativerne er - ifølge adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI - både kærkomne og vigtige:

- Vi står i en helt ekstraordinær og vanskelig situation. Virksomhederne knokler på højtryk for at håndtere situationen. Det gælder i forhold til medarbejdernes sikkerhed, men det gælder også i forhold til at holde forretningen oven vande og undgå store tab af job og kunder. Derfor er regeringens tiltag både kærkomne og vigtige – og som finansministeren slår fast, bliver der brug for yderligere skridt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Læs også: Hjælpepakke til virksomheder – spørgsmål og svar

Sygedagpengerefusion fra dag 1

Han ser positivt på, at regeringen har været lydhør og nu sørger for, at arbejdsgiverne kan få sygedagpengerefusion fra dag 1 for de medarbejdere, der er syge eller sendt i karantæne. Og at medarbejderne kan gå på nedsat tid.

- Virksomhederne står lige nu i en meget presset situation, samtidig med at flere og flere medarbejdere må blive hjemme. Det er selvfølgelig ikke holdbart, og tiltaget fra regeringen om at give sygedagpengerefusion for medarbejdere, der er syge eller i karantæne, er et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han fortsætter:

- Det næste vigtige skridt bliver at finde en model for, hvordan vi sammen med regeringen håndterer, at virksomhederne i vidt omfang må sende medarbejdere hjem, fordi der mangler ordrer, eller de ikke er i stand til at producere. Det skal vi have løst, så vi bedst muligt holder hånden under vores arbejdspladserne. Den opgave haster, siger DI-direktøren.

Læs også: Ny information om COVID-19’s betydning for virksomheder

Tiltag mindsker pres på likviditeten

Foruden tiltaget om sygedagpenge rummer hjælpepakken flere vigtige tiltag, som skal afhjælpe det massive pres på likviditeten i virksomhederne.

- Mange virksomheder mærker et massivt pres på likviditeten. Derfor falder det mildest talt på et tørt sted, at regeringen nu kommer med konkrete tiltag til at afhjælpe presset ikke mindst på vores mange små og mellemstore virksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Sandahl: Vi er på vej ind i en økonomisk undtagelsestilstand - der skal handles nu

 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold