Sommerferietips til ferie vest for storebælt fra turistchefer fra Universe Science Center, Naturkraft og Skallerup Seaside Resort

Fotocollage: Aman Reehal
03.07.20 DIB Nyheder

Turistchefernes tips til ferieoplevelser vest for Storebælt

Torben Kylling Petersen, Universe Science Center, Jørgen Høll, Skallerup Seaside Resort og Peter Sand, adm. direktør for oplevelsesarenaen Naturkraft deler deres bedste tips til ferieoplevelser vest for Storebælt. DIBusiness ønsker alle en god sommer!

Torben Kylling Petersen, CEO for Universe Science Center:

- Mit bedste tip til en god feriedestination er naturligvis et besøg i Sønderjylland, siger Torben Kylling Petersen.

Det er ikke så overraskende, da hans egen virksomhed, den naturvidenskabelige oplevelsespark Universe Science Center, ligger på øen Als tæt ved Sønderborg og den tyske grænse. Men parken er langt fra den eneste attraktion i området, understreger han.

- Vi markerer netop nu 100-året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark, og der er derfor al mulig grund til at aflægge sønderjyderne et feriebesøg i år, siger Torben Kylling Pedersen.

Tag en tur på Gendarmstien

En del af genforenings-arrangementerne er aflyst eller ændret pga. coronakrisen, men der er stadig masser af muligheder, som du kan læse meget mere om på hjemmesiden genforeningen2020.dk. Og så er der områdets smukke natur, hvor Universe-direktøren har en personlig favoritrute:

- Jeg vil især foreslå, at man under sig selv en vandretur på Gendarmstien. Det er ikke bare en af Danmarks, men hele Europas smukkeste vandrestier. Fra den dansk-tyske grænse følger den kysten til langt ud på Als, og uanset om man har mod på at tage hele ruten eller blot vil nyde en kort strækning, så er der masser af naturperler at finde her, siger Torben Kylling Petersen.

Læs også: Turistchefernes tips til ferieoplevelser øst for Storebælt

Jørgen Høll, direktør for Skallerup Seaside Resort:

Skallerup Seaside Resort, hvor Jørgen Høll har sin daglige gang som direktør, ligger lige ud til Vesterhavet mellem Løkken og Hirtshals.

I dag kan det være svært at forestille sig, men ferieområdet begyndte faktisk sit liv som flygtningelejr for tyske flygtninge efter 2. verdenskrig. Men allerede i 1949 blev lejren omdannet til ferieboliger. I dag er der både badeland, dyregård, spa- og wellness og en anmelderrost restaurant – og Jørgen Høll anbefaler naturligvis en tur til Nordjylland.

– Vesterhavsstrækningen i det nordlige Jylland er noget ganske særligt. Her er en fornemmelse af frihed uden lige. Jeg tror, at det er denne følelse af frihed, der sammen med områdets naturskønhed, brusende hav og spændende historie har gjort den nordjyske kyst til en af de mest populære feriedestinationer gennem et århundrede, siger han.

Går efter ”aktiv ro”

Når Jørgen Høll selv skal på ferie, kan han til gengæld godt lide at opleve noget andet end sin egen arbejdsplads.

- Jeg går efter det, som jeg kalder ”aktiv ro”. Jeg elsker at være aktiv – svømme, cykle, vandre og stå på ski –og helst i smukke naturområder. I vores familie er skiferie nok noget af det, som vi holder allermest af, men jeg kan også godt lide en kort storbyferie i eksempelvis Rom, Berlin eller London, hvor der er masser af kultur og historie at opsøge, fortæller Jørgen Høll.

Han mener selv, at han er ret god til at slappe af, når han er på ferie.

- Jeg går ikke og er bange for, at det skal gå galt derhjemme, mens jeg er væk. Jeg har en stor tillid til vores dygtige medarbejdere, som for manges vedkommende har været ansat længe. Til gengæld er jeg altid på udkig efter inspiration. Der kan jo sagtens være en god idé, som vi kan tage med hjem og lave en Skallerup-vinkel på, slutter han.

Læs også: Fire ferieråd til ledere - før under og efter

Peter Sand, adm. direktør for oplevelsesarenaen Naturkraft:

– Ved Vesterhavet får du vind i håret og mulighed for at genoplade sjælens batteri i den ofte rå natur, men det er også en natur, som kan vise sin blide og næsten poetiske side, hvis man går tur ved stranden i solnedgang og vindstille, fortæller Peter Sand.

Men Vestjylland har også meget andet end natur at byde på. Peter Sand betegner selv landsdelen som ”et kulinarisk skatkammer” og anbefaler eksempelvis, at man tager til Hvide Sande og fylder madkurven med alt godt fra havet og koldt øl fra det lokale bryghus. 

For ham selv byder en god ferie først og fremmest på basalt, hyggeligt samvær med den nærmeste familie, hvor enkelhed og afslapning er i højsæde.

- Det afgørende er, at vi er i frigear sammen som kontrast til en ofte meget hektisk hverdag. Det er essentielt, siger Peter Sand, men han synes også, at der skal være rum for refleksion.

- Et besøg i Kaj Munks Præstegård kan f.eks. minde os om menneskets skyggesider i nogle historiske, men samtidigt utroligt smukke rammer. Uanset om det er eksistens, tro eller krigens rædsler, man vil forsøge at begribe, er præstegården et ”must” – ikke mindst for nye generationer, siger Peter Sand.

Vidensbaseret attraktion

Sidste år havde han selv sine to døtre med på dannelsesrejse til en koncentrationslejr i det tidligere Østtyskland.

– Det er en tur, vi fortsat taler om, og som jeg tror, har påvirket mine pigers forståelsesramme. Det er vigtigt, at vi mindes den gru, vi kan udsætte hinanden for, for humanisme er desværre fortsat en mangelvare, siger Peter Sand.

Læring og nye forståelsesrammer er der også masser af i Naturkraft, som til daglig er hans egen arbejdsplads og ansvarsområde. 

– Naturkraft er et helt nyt og anderledes bud på en vidensbaseret attraktion, hvor forståelsen af naturens kræfter – f.eks. vand, vind og magnetisme – bliver leget ind gennem oplevelser. Målet er at inspirere til en mere bæredygtig adfærd, fortæller Peter Sand.

Læs også: Turisme 2020 – sporskifte på et splitsekund

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sune K. Jensen

Sune K. Jensen

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

  • Direkte +45 3377 3923
  • Mobil +45 2949 4624
  • E-mail skj@di.dk

Relateret indhold