Fremstødet til Frankrig er blandt andet kommet i stand med en stor indsats fra den danske forsvarsattache i Paris, brigadegeneral Prins Joachim. Her i selskab med Joachim Finkielman (tv), direktør for DI Forsvar og sikkerhed.

Foto: Danmarks ambassade i Frankrig
05.10.21 DIB Nyheder

Fransk forsvarsgigant sender Weibel hjem fra fremstød med vigtig underskrift

Radarvirksomheden Weibel Scientific er kommet hjem fra fransk eksportfremstød med en samarbejdsaftale med den franske forsvarsgigant Thales. Dansk forsvarsindustri tror på styrket samarbejde med den franske ditto.

23 danske forsvarsvirksomheder var i dagene mandag den 27. september til onsdag den 29. september på eksportfremstød til Frankrig. Fremstødet var arrangeret af Dansk Industri (DI) i tæt samarbejde med Udenrigsministeriets Trade Council, Den Danske Ambassade i Paris,  Forsvarsministeriet -  herunder Forsvarsministeriets materiel- og indkøbsstyrelse.

Fremstødet kom blandt andet i i stand med en stor indsats fra den danske forsvarsattache i Paris, brigadegeneral Prins Joachim, og virksomhederne kunne på fremstødet blandt andet møde den franske materieldirektør generalløjtnant Thierry Carlier, som deltog sammen med 17 af de mest centrale franske virksomheder i forsvarsindustrien, fortæller Joachim Finkielman, direktør for DI Forsvar og sikkerhed.

- Den danske forsvarsminister Trine Bramsen var også med på turen i følgeskab med forsvarsministeriets materieldirektør generalløjtnant Kim Jesper Jørgensen. Fremstødet har dermed som noget helt unikt kombineret det politiske niveau, det militære og industrien, som et samlet hold. Det er helt nyt i denne sektor og udmøntningen af den nye forsvarsindustrielle strategi, siger Joachim Finkielman. 

Læs også: Brede smil på forsvarsindustriel byggeplads

Hjem med ordrer i tasken

Blandt de 23 deltagende danske virksomheder var radarvirksomheden Weibel Scientific, der kom hjem fra turen med en underskrevet samarbejdsaftale med den franske forsvarsgigant Thales. Aftalen betyder, at Thales udvider sin portfolio inden for samlede løsninger til luftværn og Counter-UAS med den nye højtydende Weibel-overvågningsradar XENTA-M5.

Den kan blandt andet beskytte kritisk infrastruktur som lufthavne og militærbaser mod fjendtlige luft- og droneangreb, og Thales vil tilbyde en samlet løsning til det danske luftværn, som indkorporerer Weibels XENTA-M5-radar i Thales’ avancerede GBAD-løsning, skriver Weibel Scientific i en pressemeddelelse.

 -Jeg er både stolt og glad for Thales’ beslutning om at inkorporere vores radar i deres globale produktportfolio. Med samarbejdet med Thales kan vi markant forbedre radarudbuddet og imødekomme behovet hos slutbrugerne. Denne blåstempling fra en førende luftforsvars og -overvågningsudbyder som Thales er en stor anerkendelse af Weibels teknologi og potentiale, udtaler Peder R. Pedersen, CEO og President i Weibel Scientific.

Læs også: DI: Stærkt udspil fra regeringen om forsvarsindustrien

Muligheder for mere samarbejde

Underskriftsceremonien med de to virksomheder foregik tirsdag den 28. september 2021, på den danske ambassade i Paris i overværelse af overværet af både den franske og danske forsvarsminister samt Prins Joachim.

- Aftalen er indgået helt i tråd med den nye danske forsvarsindustrielle strategi og er en milepæl for udviklingen af fælles interesser mellem den danske og franske forsvarsindustri, siger Joachim Finkielman.

Han påpeger, at Frankrig historisk set har været opfattet som et lukket og protektionistisk marked for forsvarsindustrien, selvom Danmark har købt franske kanoner til hæren, og danske virksomheder og universiteter arbejder tæt sammen med franske kollegaer i rammen af den europæiske forsvarsfond.

- Men den sikkerhedspolitiske situation i verden - og behovet for at være på teknologisk forkant - åbner nye muligheder  for et endnu tættere strategisk og industrielt samarbejde mellem Danmark og Frankrig. Meget fint eksemplificeret i denne samarbejdsaftale, siger Joachim Finkielman.

Læs også: Derfor er forsvarsstrategien relevant for alle virksomheder

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold