Finansdirektør hos Dencker, Simon Frilund, beskrev overfor 15 lokale politikere fra Mors Kommune, hvordan situationen ser ud på øen. Politikerne var med på DI's kampagnebus op til kommunalvalget 16. november.

28.10.21 DIB Nyheder

Ansatte 30 - og kan snildt bruge 30 mere

Kampen om arbejdskraft spidser til: I hovedstadsområdet ”stjæler” virksomhederne medarbejdere fra hinanden, mens de på Mors slås med affolkning.

Demografien er i mod os. Vi risikerer at have 1.400 færre personer i den arbejdsdygtige alder indenfor de næste 15 år, og derfor er det nødvendigt at sætte ind nu.

Sådan lød det fra finansdirektør i Dencker, Simon Frilund, da han onsdag fik besøg af 15 lokale politikere. De havde takket ja til DI’s tilbud om at komme på virksomhedsbesøg op til kommunalvalget.

Mangel på medarbejdere på Mors er et centralt tema for virksomheder i hele kommunen, hvor Dolle A/S bød ind med en løsningsforslag, der handler om at tiltrække flere unge.

- Kig på initiativet  ’Fra bybo til thybo’, hvor studerende kommer i praktik i en virksomhed i Thy med fri bil og bolig og hjælp til at f.eks. at lære at surfe. Den ordning fungerer godt hos os på Dolle A/S, sagde adm. Direktør Francois Grimal. Forslaget høstede genklang blandt politikerne.

Læs mere om  virksomhedsbesøgene i Mors kommune her. 

Besøget hos Dencker og Dolle er et led i DI’s kampagne op til kommunalvalget den 16. november, hvor to valgbusser - en i østdanmark og en i vestdanmark – frem til 4. november i alt besøger 30 kommuner og 62 virksomheder for at styrke den lokale kontakt mellem virksomheder og lokalpolitikere. Hver bus besøger dagligt fire virksomheder i to kommuner.

Læs mere om DI's kampagne her

Mangler 30 medarbejdere

20 kommunale politikere fra Viborg kommune tog busturen til Jysk Display og ERIK Arkitekter, og her var opfordringen også ganske klar - hjælp os med at skaffe medarbejdere.

- Vi har utrolig svært ved at få fat i folk, vi skal bruge. Jeg aner ikke, hvor de ledige er henne, sagde produktionschef Kim Skytte, Jysk Display A/S.

Siden sommerferien har Jysk Display ansat 30 nye medarbejdere – men kunne snildt bruge yderligere 30. Det ville samtidig være en stor hjælp, hvis der var et mere enkelt kommunalt beskæftigelsessystem.

Læs mere om  virksomhedsbesøgene i Viborg kommune her

Vi har utrolig svært ved at få fat i folk, vi skal bruge. Jeg aner ikke, hvor de ledige er henne. Kim Skytte, produktionschef, Jysk Display

Efterlyser dialog med politikere

I østdanmark besøgte DI-bussen virksomheder i kommunerne Ishøj og Køge. I Ishøj blev der talt direkte ud af posen om et behov for en tættere kontakt mellem politikere og virksomheder.

Det stod klart allerede fra debattens start, hvor adm. direktør Flemming Hoffmann Christensen fra Sydkystens Bil Center blev spurgt, hvad hans største ønske til politikerne var. ”En ren ufortyndet dialog med politikerne”, lød svaret. Og han uddybede:  

- De kommunale processer er vanskelige at gennemskue, og tingene har det med at blive meget sort-hvide, når det er svært at trænge igennem til byrådsmedlemmerne med sit synspunkt.

Læs mere om  virksomhedsbesøgene i Ishøj kommune her

Vi stjæler medarbejdere fra hinanden

Mangel på arbejdskraft dominerede igen dagsordnen, da Køge kommunes lokalpolitikere var til debat hos de to virksomheder: Ingemann Components og Hovmand.

- Vi konkurrerer med virksomheder i Hovedstadsområdet om at rekruttere medarbejdere, og selv her i området er vi begyndt at ”stjæle” medarbejdere fra hinanden. Det er ikke holdbart, hvis kommunen vil have vækst og aktivitet, sagde adm. direktør Dorthe Hillerup Vedsted, Ingemann Components.

Hos Hovmand A/S i Køge er afstanden til stationen også et problem i forhold til at tiltrække medarbejdere. Her har adm. direktør Søren Hovmand selv købt cykler til de ansatte, så de kan komme hurtigt til og fra stationen, der ligger 20 minutters gang væk.

Men som han sagde, ville det være genialt, hvis kommunen stillede bycykler til rådighed, som medarbejdere i virksomheder, der ligger længere væk fra stationen, kan låne.

Læs mere om  virksomhedsbesøgene i Køge kommune her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Pihl

Louise Pihl

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0177
  • Mobil +45 2566 6312
  • E-mail lop@di.dk

Relateret indhold