I øjeblikket må højest 5 personer forsamles. Det antal bør hæves, mener DI.

Foto: Getty
14.04.21 DIB Nyheder

Forsamlingsloftet skal hæves til 25, mener DI

Behovet for at møde hinanden er stort, og forsamlingsloftet er det vigtigste at kigge på, når partierne kigger på yderligere genåbning torsdag, siger Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Smittetallene er stadig stabile trods den begyndende genåbning af samfundet. Derfor skal vi også have mulighed for at mødes flere, end det er tilfældet i dag. Det må være topprioriteten, når partierne mødes torsdag for at forhandle om yderligere genåbning lyder meldingen nu fra Dansk Industri (DI).

- Der er et voldsomt behov for at kunne mødes – såvel privat som på arbejde. Lige nu kan vi ikke holde eksterne møder med mere end fem deltagere, og derhjemme er opfordringen den samme. Det giver ikke længere mening, og vi bør hæve forsamlingsloftet til 25 nu til gavn for både virksomheder og for danskerne i det hele taget, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Læs også: DI: Godt med mere klarhed for rejser

Opdater coronapas

Han mener, at danskerne har vist stort ansvar under hele perioden med corona, og at forholdsreglerne er blevet hverdag.

- Danskerne holder afstand, spritter af og bruger mundbind. Det skal vi blive ved med et stykke tid endnu. Og der skal også være en klar opfordring til at have opdateret sit coronapas med vaccine, nylig negativ test eller immunitet, men så bør der heller ikke være noget til hinder for, at vi kan mødes flere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: HR-chef: Sådan sikrer vi trivsel med hjemmearbejde

Hæv antallet gradvist

I dag er forsamlingsloftet på fem personer, og der er ikke fra regering eller myndigheder meldt om ændringer. I aftalen om genåbning står der, at regeringen skal indkalde til forhandlinger sådan, at udfasningen af forsamlingsloftet indtænkes løbende i den gradvise genåbning

- Hvis smittetallene bliver ved med at være stabile eller endda bedre sig, kan vi uge efter uge hæve forsamlingsloftet, så vi i næste uge kan mødes 50 osv. Hvis smittetallene er imod os, må vi overveje at sænke det igen i tråd med de øvrige lokale restriktioner, siger DI-direktøren.

- I det hele taget er det vigtigt, at politikerne uge efter uge følger smittetallene tæt og mødes og bliver enige om justering og fremrykning af genåbningsplanen. Hvad, der kan åbne forsvarligt, skal genåbne – vi må ikke bremse genåbningen.

Forsamlingsloftet skal ifølge DI’s plan være helt fjernet, når den sidste 50-årige er blevet vaccineret.

Læs også: Coronabøvl åbner mulighed for virtuelle praktikforløb med MIT-studerende

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold