Det ukrainske erhvervsliv står side om side med vores hær, befolkning og land i bekæmpelsen af den russiske invasion. Vi fortsætter med at støtte ukrainske virksomheder på alle de måder, vi kan. Og vi yder desuden hjælp til den humanitære indsats i samarbejde med de ukrainske virksomheder, siger Ruslan Illichov, adm. direktør i DI’s ukrainske søsterorganisation Federation of Employers of Ukraine, i videoen.

Video: Federation of Employers of Ukraine
07.04.22 DIB Nyheder

Ukraines erhvervsliv fokuserer på humanitær hjælp

Video: Krigen raser i Ukraine og DI’s ukrainske søsterorganisation er stærkt engageret i at koordinere og organisere den humanitære indsats med hjælp fra landets virksomheder.

Mens krigen raser i store dele af Ukraine, fortsætter landets virksomheder i videst muligt omfang driften i de områder, der ikke er berørt. Mange virksomheder flytter fra øst til vest, og de internt fordrevne ukrainere bliver i videst muligt omfang ansat i virksomheder, der stadig er i drift.

Ruslan Illichov, adm. direktør i DI’s ukrainske søsterorganisation Federation of Employers of Ukraine, rapporterer i videoen ovenfor fra en bil, som han bruger til at rejse rundt for at opstøve lokale fødevareproducenter og hjælpe dem og andre virksomheder med at flytte fra det krigsramte øst til de ikke ramte områder i Vestukraine.

- Det ukrainske erhvervsliv står side om side med vores hær, befolkning og land i bekæmpelsen af den russiske invasion. Vi fortsætter med at støtte ukrainske virksomheder på alle de måder, vi kan. Og vi yder desuden hjælp til den humanitære indsats i samarbejde med de ukrainske virksomheder, siger Ruslan Illichov i videoen.

Læs også: Ukraine mangler akut fødevarer – sådan donerer du

Forsyninger skal hele tiden fornys

Han opremser i videoen en række eksempler på ukrainske virksomheder, der deltager i arbejdet med at fordele humanitær hjælp i form af fødevarer, medicin og andre fornødenheder til det ukrainske folk.

Han nævner blandt andet virksomheden Astarta, der har etableret en platform til distribution af fødevarer fra FN.

- Andre hjælper med evakuering eller tilbyder job til de mennesker, der er flygtet fra øst til vest. Men forsyningerne skal hele tiden fornys, og derfor er vi meget taknemmelige for al hjælp fra internationale samarbejdspartnere. Vi er stolte af at kunne tælle Danmark og Dansk Industri blandt vores mest værdifulde venner, siger Ruslan Illichov i videoen.

Læs også: De største markeders reaktion på krig

Tab for billioner

Han bakkes op af Anton Rybak, chef for Ukraines handelskontor i Danmark.

- Det ukrainske erhvervsliv yder en heroisk indsats i forsvaret af Ukraine. Det gælder indenfor brancher som it, energi, transport og landbrug, som stadig forsøger at forsyne landet med fødevarer, selv om husdyrproduktion og planteavl balancerer på kanten af afgrunden, siger Anton Rybak.

Han har fremsendt en opgørelse fra Ukrainske landbrugsorganisationer, der viser, at krigen foreløbig har kostet landet 564 milliarder dollar i tabte værdier, eksporttab, udenlandske investeringer mm.

- Ruslands ødelæggende invasion har ekstreme følgevirkninger. Ikke mindst på fødevareområdet, hvor tabet af ukrainsk produktion efterlader den ukrainske befolkning med begrænset adgang til mad og især i byerne begrænser befolkningens adgang til protein. Det giver også store problemer i mange afrikanske lande, der er afhængige af vores produktion, siger Anton Rybak.

Læs også: Ruslands afskyelige overgreb kalder på voldsomt modtryk

Send flere donationer

I Dansk Industri (DI) er underdirektør Jens Holst-Nielsen i daglig kontakt med den ukrainske ambassade i Danmark, og han er koordinator for DI’s hjælp med indsamling af donationer fra danske virksomheder.

- Der er og vil fortsat være stort behov for hjælp til Ukrainerne, og vi sætter stor pris på de donationer, der fortsat kommer ind. Senest har vi fået 33 paller hvedemel fra Valsemøllen samt ti paller te og frugtstænger fra The Whole Company og 11 paller pølsehorn fra Hanegal, siger Jens Holst-Nielsen.

Hvis du vil donere varer, men ikke har mulighed for selv at stå for transporten til Polen – og omvendt hvis du har mulighed for at bidrage med transport af andres varer, er du meget velkommen til at kontakte Jens Holst-Nielsen, DI 2060 6986 / jhn@di.dk, som vil forsøge at få enderne til at mødes.

Læs også: Hjælp Ukraine: Sådan kan din virksomhed gøre en forskel

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold