’Byg en forandring’ er i forvejen en fast oplevelse hos Experimentarium nord for København,

Foto: Anders Bruun
10.10.23 DIB Nyheder

LEGO og Experimentarium vil lege børn klogere i storcentre

Legoklodser i storcentre skal med nyt initiativ få børnefamilier til bygge deres egne idéer til en mere bæredygtig fremtid. Alle kneb gælder, når det gælder om at inspirere til flere kloge og vidende børn, som kan skabe forandringer i fremtiden, mener DI.

Når efterårsferien i midten af oktober sender tusindvis af skolebørn ud i frihed fra skolegangen vil der samtidig være premiere på ’Byg en forandring med Experimentarium’ i storcenteret Fisketorvet i København.

Her inviterer LEGO og Experimentarium børnefamilierne indenfor til at bygge kreative løsninger med Legoklodser, der kan bidrage til at gøre fremtiden til et rart sted at leve for dyr, planter og mennesker.

- Vi vil gerne vise børnene, at de spiller en vigtig og aktiv rolle i at skabe en bæredygtig fremtid – og at de kan få kreative idéer, der kan gøre en forskel, siger Kim Gladstone Herlev, der er adm. direktør for Experimentarium.

Læs også: AI skal omfavnes – ikke frygtes

Kreative ideer fortjener at blive hørt

’Byg en forandring’ er i forvejen en fast oplevelse hos Experimentarium nord for København, hvor den netop har til formål, at give børn viden og læring på en legende måde.

Derfor er både Experimentarium og LEGO-koncernen meget glade for nu at kunne tilbyde oplevelsen gratis i en række sjællandske storcentre.

- Børn tænker ud af boksen, når de skal løse virkelige udfordringer, og deres kreative idéer fortjener at blive hørt. Det er trods alt deres generation, der skal overtage planeten, siger Anders Juul, der er global program manager hos LEGO.

Læs også: Chokolademousse smager bare lidt bedre ude i rummet

Kedelig undervisning skal fornyes

Tiltaget fra de to virksomheder får ros fra Mikkel Haarder, der er underdirektør for DI Kompetencer og Viden. Han mener nemlig, der er behov for at brede vores opfattelse af, hvordan undervisning kan foregå, ud.

- Desværre oplever hver sjette elev i 4.-9. klasse, at undervisningen ofte er kedelig. Og hver fjerde får ikke lyst til at lære mere, når de modtager undervisning. Det skal vi tage meget alvorligt, for alle elever i folkeskolen – uanset fagligt ståsted - skal have mulighed for at indfri deres fulde læringspotentiale, siger Mikkel Haarder.

Han mener, at vi skal have mere variation i undervisningen, og at al inspiration er velkommen.

- Det giver rigtig god mening at skubbe til undervisningsformerne ved at demonstrere at viden og læring kan ske på mange måder. Jeg synes ”byg en forandring” er et godt input, der måske også kan inspirere til en skole med en mere varieret og inspirerende undervisning, siger Mikkel Haarder

Læs også: Fra mikrochips i fodbolde til milliardsalg

Fakta

Arrangementet ’Byg en forandring med Experimentarium’ besøger udvalgte storcentre på Sjælland:

Fisketorvet, København V, 13. okt. – 22. okt.

Sillebroen, Frederikssund, 27. okt. – 5. nov.

Waves, Greve, 24. nov. – 13. dec.

I 2024 er det planen at besøge storcentre i resten af landet

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mikkel Haarder

Mikkel Haarder

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3574
  • Mobil +45 2577 9161
  • E-mail miha@di.dk

Relateret indhold