12.10.23 DIB Nyheder

Sådan kommer du i gang med at bruge kunstig intelligens

Tænker du over om kunstig intelligens er noget for dig og din virksomhed, så læs med her, når Microsofts adm. direktør i Danmark, Mette Kaagaard, giver sine tips til, hvordan du kommer i gang.

Vil du gerne tage et skridt ind i AI-verdenen og finde ud af, om det er noget, der kan bruges i din virksomhed, så får du her fem gode råd til, hvordan du skal gribe det an.

1. Just do it!

Det er med kunstig intelligens, som med Nikes berømte slogan: Bare kom i gang uden at gøre det kompliceret. Du behøver ikke dykke dybt ned i emnet. Bare start med at teste det, der allerede er tilgængeligt. For eksempel ChatGPT, der ligger på nettet og er åbent for alle, der gider lave en profil. Det er forholdsvist let at gå i gang med og intuitivt at forstå.

- Det er en ganske udmærket og let tilgængelig måde at afprøve kunstig intelligens på. Selvfølgelig skal man lige sidde og lege lidt med det, hvis man aldrig har prøvet det før. Men udforsk de tilgængelige værktøjer og se, hvordan de kan passe ind i din virksomheds behov. Det er et godt sted at starte for at se, om man kan få noget effekt, som kan bruges, lyder det fra Mette Kaagaard.

2. Vær nysgerrig.

AI-teknologi udvikler sig konstant og med lynets hast, så hold dig opdateret og vær åben over for nye muligheder. Nysgerrighed driver innovation og hjælpe din virksomhed med at forblive konkurrencedygtig..

- Få noget erfaring ellers er du lynhurtigt bagud i forhold til andre, der hopper med på vognen. Du vil ikke kunne levere lige så god kundeservice, og du vil for eksempel være langsommere til at skrive tilbud, påpeger Mette Kaagaard.

3. Fokuser på værdi.

Overvej, hvor din virksomhed bruger tid på administrative opgaver, som er rutine og bare skal laves. AI kan hjælpe med at automatisere opgaverne og frigøre tid, som kan bruges mere produktivt.

- Sæt jer ned og tænk over, hvor I administrativt bruger jeres tid på noget, som måske kan klares af AI, så I frigiver noget tid. Jeg tror, de fleste godt kan gennemskue, hvor der er noget at hente. Ved brug af AI skal du bruge færre folk til administrativt arbejde. Det er et kæmpe konkurrenceparameter, og det gør det også sjovere at gå på arbejde, hvis man kan få kunstig intelligens til at lave det kedelige rutinearbejde, understreger Mette Kaagaard.

4. Pas på dine data.

Mens nogle AI-værktøjer, som den gratis ChatGPT på nettet, kan være gode at starte med, er det vigtigt at huske på, at du her betaler med dine data.

- Vær opmærksom på, hvilke data du deler, og sørg for, at det er sikkert. Du skal ikke lægge følsomme data ind i offentlige tjenester. Så er det bedre at købe licenser til lukkede produkter som for eksempel Copilot, som Microsoft sender på gaden snart, siger Mette Kaagaard.

5. Start i det små.

Er du bekymret for omkostningerne, så start småt.

- Man vil lynhurtigt se, om det kan give noget merværdi. Kan man det, kræver det f.eks. for copilot kun et par timers besparelse for brugeren, før pengene kan være givet godt ud til flere licenser, som kan bruges til mere, end de gratis værktøjer kan, mener Mette Kaagaard.

Læs også: AI stormer frem: Dansk erhvervsliv skal med ombord nu

Fakta

Kom i gang med AI og ChatGPT

26. okt. kl. 09:00 - 16:00
Aarhus V

22. nov. kl. 09:00 - 16:00
København V

Tilmelding her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Wendt Jensen
Skrevet af:

Louise Wendt Jensen

Andreas Holbak Espersen

Andreas Holbak Espersen

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3239
  • Mobil +45 5162 0269
  • E-mail anhe@di.dk

Relateret indhold