Seks erhvervshuse rundt om i Danmark tilbyder at hjælpe og servicere lokale virksomheder, der skal starte op, udvikle sig eller etablere sig på nye markeder.

Foto: PR
14.11.23 DIB Nyheder

Støttemuligheder åbner virksomheders øjne for erhvervshuse

Antallet af virksomheder, der bruger landets erhvervshuse, er eksploderet. En del af forklaringen kan findes i Virksomhedsprogrammet, der tilbyder penge til blandt andet grøn omstilling, vurderer DI .

Andelen af virksomheder, der er i kontakt med deres regionale erhvervshus, er kraftigt stigende over hele landet. En ny analyse fra Dansk Industri (DI) viser, at 37 procent af virksomhederne har været i kontakt med erhvervshusene i 2022. I 2020 lå tallet på 23 procent.

De seks erhvervshuse rundt om i Danmark tilbyder at hjælpe og servicere lokale virksomheder, der skal starte op, udvikle sig eller etablere sig på nye markeder. Og efter nogle magre år ser det ud til, at erhvervshusene har fundet formlen på succes.

Det glæder chef for erhvervsfremme i DI, Jes Lerche Ratzer.

- Jeg er glad for, at virksomhederne har fået øje på de mange gratis tilbud om hjælp, rådgivning og penge til vigtige investeringer, der kan gøre dem mere konkurrencedygtige i en foranderlig verden, siger Jes Lerche Ratzer.

Han tilføjer:

- Vores små og mellemstore virksomheder er i dag påvirket af voldsomme eksterne forstyrrelser. Hertil kommer enorme mængder af ny EU-regulering som for eksempel ESG-rapportering og nye produktkrav. Her kan erhvervsfremmeindsatsen gøre en afgørende forskel ved at tilbyde hjælp, som kan ruste dem til bedre at håndtere aktuelle udfordringer. Og ved at skubbe på en omstilling, som ofte er helt nødvendig.

Læs analysen: Rekordmange virksomheder er i kontakt med erhvervshusene her

Støttemuligheder trækker

En del af forklaringen på erhvervshusenes øgede popularitet skal ifølge DI findes i Virksomhedsprogrammet, der er målrettet små og mellemstore virksomheder. Programmet tilbyder blandt andet penge til grøn omstilling og udstyr, støtte til køb af privat rådgivning, software og nye kompetencer eller til at ansætte en ledig faglært eller højtuddannet, der kan hjælpe virksomheden med at skabe vækst.

- Tilbuddene i programmet er generelt efterspurgte, og mange virksomheder er glade for den hjælp, de får. Jeg vil gerne kvittere for, at erhvervshusene har formået at brede succesen ud til langt flere virksomheder, siger Jes Lerche Ratzer.

Han har dog også en opfordring til de forskellige aktører i erhvervsfremmeindsatsen.

- I dag bliver iværksættere og små og mellemstore virksomheder mødt af for mange bureaukratiske dokumentationskrav og procedurer, der kan afholde dem fra at gøre brug af relevante tilbud. Derfor bør fremtidens erhvervsfremmeindsats i langt højere grad styrke brugeroplevelsen, fjerne bureaukratiske benspænd og møde virksomhederne i øjenhøjde, siger Jes Lerche Ratzer.

Han oplyser, at mange DI-medlemmer oplever, at det er en tung og bureaukratisk proces at gøre brug af erhvervsfremmetilbud.

- Bøvlet kan opstå i form af omfattende dokumentationskrav, som ikke er ens på tværs af programmer, eller når virksomhederne skal vente mange måneder på at få udbetalt deres penge. Det skylder vi virksomhederne at rette op på, siger Jes Lerche Ratzer.

Læs også: Erhvervshus gav Logitrans et skub i en grøn retning

Fakta

Find det lokale erhvervshus 


Uanset, hvor i landet din virksomhed er placeret, er der ikke langt til det lokale erhvervshus. 

virksomhedsprogrammet.dk kan du finde kontaktinfo på de seks danske erhvervshuse.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jes Lerche Ratzer

Jes Lerche Ratzer

Chef for erhvervsfremme og regional udvikling

  • Direkte +45 3377 4518
  • Mobil +45 2674 2891
  • E-mail jelr@di.dk

Relateret indhold