Se meget mere om bæredygtighedsrapportering via link i bunden af artiklen.

31.07.23 DIB Nyheder

Europæiske virksomheder sparer (midlertidigt) 1.172 millioner euro

EU’s bebudede krav til virksomhedernes rapportering om bæredygtighed er blevet offentliggjort. De indeholder vigtige lempelser for europæiske virksomheder, som midlertidigt vil spare 1.172 millioner euro. Det er helt afgørende for succesfuld implementering, mener DI.

EU kommissionen har mandag eftermiddag offentliggjort kravene til virksomhedernes rapportering om bæredygtighed i form af de forordninger, der implementerer bæredygtighedsstanderne, de såkaldte ESRS-standarder.

Kravene indeholder de vigtige lempelser for virksomhederne, som EU-Kommissionen havde med i deres tidligere forslag, udsendt den 9. juni. Det får en positiv modtagelse i Dansk Industri (DI).

- Vi bakker helt og holdent op om de fælles EU-standarder, som vil gælde på bl.a. det grønne område på tværs af de 27 europæiske lande, og vi er glade for Kommissionens lempelser, som vil tage toppen af de administrative byrder, siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær, DI.

Ændringerne skal sikre en lempeligere implementering for virksomhederne uden at gå på kompromis med ambitionsniveauet. EU-Kommissionen anslår at ændringerne medfører væsentlige reduktioner i de store administrative omkostninger.

- DI er meget tilfreds med, at kravene nu bliver implementeret så de understøtter den bæredygtige omstilling, hvor virksomhederne kan fokusere på at drive en bæredygtig omstilling og naturligt indarbejde og forankre rapporteringen herom, siger Emil Fannikke Kiær.

- Det er jo dokumentation for bæredygtighed og grøn omstilling, det handler om – ikke om at virksomhederne ønsker at slippe billigere. Men det skal altså heller ikke være mere bøvlet og byrdefuldt end højest nødvendigt.

Læs pressemeddelelsen fra EU-kommissionen: Sustainable Finance: Commission adopts the European Sustainability Reporting Standards

Milliardbesparelser i vente

Indfasningerne af de nye krav vil midlertidigt spare europæiske virksomheder for 1.172 millioner euro. Indførelsen af krav om væsentlighed vil permanent medføre besparelser for europæiske virksomheder på 230 millioner euro.

- Implementering af standerne er en ganske betydelig opgave for virksomhederne. Derfor vil der stadig, trods lempelserne fra kommissionen være betydelige administrattive omkostninger for virksomhederne ved arbejdet med rapportering.

- DI har arbejdet aktivt for at opnå de foreslåede forbedringer. Dette er helt afgørende for at virksomhederne kan arbejde aktivt med rapportering af bæredygtighed i forretningen og ikke drukner i administrative byrder, siger Emil Fannikke Kiær.

Her kan du finde meget mere information om eksisterende og kommende regler for rapportering om bæredygtighed

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Koktvedgaard

Kristian Koktvedgaard

Fagleder, Moms og Regnskab

  • Direkte +45 3377 3577
  • Mobil +45 2949 4577
  • E-mail kko@di.dk

Relateret indhold