DALO Industry Days udgør i dag en væsentlig del af Forsvarsministeriets ”Open for Business”-strategi, som fremmer dialogen mellem Forsvaret og industrien i overensstemmelse med Regeringens Strategi for den danske Forsvarsindustri. DALO Industry Days har mere end 400 udstillere og +4000 besøgende og afholdes i august 2024.

Foto: Forsvaret
19.02.24 DIB Nyheder

Find dig selv i Forsvarets indkøbsplaner

Kan du lave en webshop til Forsvaret, eller har du plads til vinteroplægning af kuttere? Forsvarets indkøbsliste åbner muligheder for mange brancher.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har udgivet en anskaffelseplan, der i hovedtræk og ret præcist beskriver anskaffelser, services og andre indkøb, som Forsvaret forventer at skulle indkøbe fra private leverandører over de næste ti år.

Udover våben, droner, miner, radarsystemer og andre ting, man umiddelbart forbinder med Forsvaret, tæller indkøbslisten også en række ting, som man måske ikke umiddelbart ville forbinde med Forsvarets indkøb.

Det gælder eksempelvis en webshop, et nyt lønforhandlings og lønaftalesystem, vinteroplægning af sejlkuttere, reklame- og medieydelser samt markedsanalyser og meningsmålinger.

- Når man giver det en tanke, er det selvfølgelig helt åbenlyst, at Forsvaret har brug for meget andet end krudt og kugler. Og mange virksomheder vil kunne finde sig selv i nogle af de anskaffelser, der er undervejs, siger Joachim Finkielman, direktør for DI Forsvar og Sikkerhed.

Læs hele Forsvarets anskaffelsesplan

Kom til workshop om byggeplaner

DI Forsvar og Sikkerhed er i gang med at invitere til en workshop om modernisering af danske kaserner. Her skal eksperter, rådgivere, arkitekter og andre eksperter sammen med Forsvarets Ejendomsstyrelse (FES) arbejde med at udvikle metoder så de private leverandørers ekspertise kan udnyttes bedst muligt til at skabe gode fysiske rammer for fremtidens soldater.  

- Der skal arbejdes en del med Forsvarets udbud, så de kan blive mere smidige og tilgængelige for flere private virksomheder. Vi forventer at vores erfaringer fra workshops omkring kasernerne kan bruges til også at inspirerer inden for andre udbud.

Læs også: Kan du gøre danske kaserner attraktive?

Vil du deltage i workshops? Send en mail til chefkonsulent Lise Thomsen på ltn@di.dk

Læs også: 

Er din virksomhed klar til 48 timer uden strøm og vand?

Forsvaret har brug for dig som leverandør

Minister: Civile industrier skal levere mere til forsvaret

Rambøll vil skabe et godt liv på kasernerne

Forsvarsmarkedets indkøbsprocesser udfordrer virksomheder

Forsvaret køber ind - her er planerne

Andre ting på Forsvarets  anskaffelsesplan  

Rednings- og fartøjsdragter, nye dækskraner, trykluftflasker og røgdykkerapparater, service af redningsveste, vedligeholdelse af kongehusets ”Dronningens Chalup” og ”Admirals Chalup”. 

Låsemateriel til sikringsskabe, hængelåse, service og vedligeholdelse af CATEPILLAR-motorer, support og vedligehold af software og hardwaresystemer til træningsformål.

Vedligeholdelse af Scania-motorer, genforsyning, drift og vedligeholdelse af sportstræningsudstyr, vedligehold på MAN-udstyr, kemikaliehandsker, -dragter og åndedrætsværn.

Aftørringspapir til værksteder, værkstedsydelser, idrætssko, arbejds- og sikkerhedsfodtøj, rygsække og tilbehørstasker.

Proviant til sejlende enheder, transport af nyindkøbt og reparabelt materiel, bustransport.

Jobannoncer, medaljer, stiger, platforme og adgangsveje.

Kurser, emballage, motorcykler, master og antenner, biler til øvelser (autoophug), bæltegravere.

Lifte, blodprodukter, sundhedsydelser, blomster og kranse og forsikringer.

Vil du tages i betragtning som leverandør til Forsvaret er første skridt at tage kontakt til Forsvarets Materiel og Indkøbsstyrelse

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lise Thomsen

Lise Thomsen

Fagleder, DI Kreative Erhverv

  • Direkte +45 3377 4795
  • Mobil +45 2949 4435
  • E-mail ltn@di.dk

Relateret indhold