DALO Industry Days udgør i dag en væsentlig del af Forsvarsministeriets ”Open for Business”-strategi, som fremmer dialogen mellem Forsvaret og industrien i overensstemmelse med Regeringens Strategi for den danske Forsvarsindustri. DALO Industry Days har mere end 400 udstillere og +4000 besøgende og afholde i august 2024.

Foto: PR
07.02.24 DIB Nyheder

Forsvaret har brug for dig som leverandør

Ni webinarer giver danske virksomheder et grundigt indblik i, hvordan de kan levere til Forsvaret.

Advokatvirksomheden Kromann Reumert og brancheforeningen DI Forsvar & Sikkerhed er gået sammen om ni webinarer, som frem til udgangen af maj stiller skarpt på, hvordan virksomheder kan hjælpe med at styrke det danske forsvar.

Partner og ansvarlig for forsvarsgruppen hos Kromann Reumert, Søren Skibsted, understreger, at når Forsvaret over en tiårig periode skal investere et sted mellem 140 - 160 mia. kr., så ligger det udenfor “normalbilledet” af, hvor meget og hvordan man normalt har investeret i forsvaret.

- Det er en ganske væsentlig investering og betyder, at Forsvaret skal ud og købe ind i et højt tempo og nok også med en justeret tilgang til, hvordan de vil købe ind, siger Søren Skibsted. 

Læs også: "Styrket dansk forsvarsindustri skal ruste os til fremtiden"

Forretning og forsvarsvilje

Han peger på, at man bl.a. kommer til at se på “direkte tildelinger” til danske virksomheder.

- Med forsvarsforliget er der fx et øget fokus på national sourcing, hvor man forsøger at begunstige danske virksomheder.  Man kommer også til at kigge på muligheder for at anvende konsortier, som eksempelvis det, hvor PensionDanmark, Terma og OMT er gået sammen om at løfte opgaven med at designe, bygge og vedligeholde Søværnets nye, moderne patruljeskibe, fortæller Søren Skibsted.

Virksomheder inden for forsvarsindustrien er, ifølge Søren Skibsted, dygtige til at operere i et stærkt reguleret marked. Men det høje tempo i investeringerne og nye måder at købe ind på, betyder, at alle interesserede virksomheder gør klogt i at opgradere deres viden om forsvarsindkøb.

- Med rækken af webinarer vil vi bidrage til at skabe mere klarhed over de rammevilkår, som virksomhederne skal operere i, siger Søren Skibsted og tilføjer:

- Men vi gør det også, fordi vi som en del af samfundet har en interesse i, at vi lykkes med at opruste Danmark hurtigt og effektivt, så vi kan forsvare landet på en effektiv og fornuftig måde, siger han.

Læs også: Mød Forsvarets indkøbere på Forsvarets industridage

Hold jer ikke tilbage

ifølge Søren Skibsted kan alle være med, fordi det ikke kun handler om “krudt og kugler” det hele.

Forsvaret skal også investere i bygningsvedligeholdelse, digital infrastruktur, nyt tøj til soldaterne og meget mere.

- Forsvaret er interesserede i at samarbejde med seriøse og leveringsdygtige virksomheder. De formelle krav til den enkelte virksomhed skal man læse sig frem til i de udbud, som kommer på udbudsportalen for bl.a. Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, siger Søren Skibsted.

Læs også: Mød industriens indgang til forsvaret

Fakta

Hvordan skriver man et godt tilbud til Forsvaret?

Svaret på det og meget mere følger på ni webinarer om at blive leverandør til Forsvaret, som er arrangeret af Kromann Reumert, DI Forsvar & Sikkerhed og Forsvarets Materielindkøb (FMI).

De to første webinarer i rækken er afholdt, men man kan se optagelser på Kromann Reumerts hjemmeside. 

Næste webinar "Generelt om udbudsret og processer" afholdes den 28. februar 2024 09.30 - 10.00.

Webinarerne henvender sig til virksomheder i forsvarsindustrien og andre med interesse for Forsvarets kommende udbud.

Hvis man som mindre virksomhed ikke opfylder alle krav i et udbud, kan man måske indgå i samarbejder med andre leverandører - det holdes der også webinar om. 

Læs mere om Webinarserien: Væsentlige forhold for leverandører til Forsvaret

Fakta

Søren Skibsteds tre råd til virksomheder

Partner Søren Skibsted, Kromann Reumert, har tre indledende råd til virksomheder, som er interesserede i at blive leverandører til Forsvaret:

• Tjek rækken af vores webinarer og deltag for at få ny viden om alt fra, hvordan man laver et godt tilbud til FMI til mulighederne for at indgå i et konsortiesamarbejde med andre virksomheder.
• Hold godt øje med nye udbud på udbudsportalen. Nærlæs de krav, man stiller til den enkelte virksomhed og ydelsen. Det er det, som man bedømmes på - ikke andet.
• Overvej, hvordan virksomheden kan opbygge sin faglighed, kapacitet og organisation for at kunne håndtere et komplekst indkøbs- og regulatorisk miljø og være en effektiv samarbejdspartner for Forsvaret.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Flindt

Morten Flindt

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4730
  • Mobil +45 2764 4014
  • E-mail mofl@di.dk

Relateret indhold