Colourbox
30.03.23 Miljø, energi og klima Nyheder

DI’s Kemikonference: Kemi som nøgle til den grønne omstilling

Sæt kryds i kalenderen mandag den 15. maj kl. 13, hvor DI stiller skarpt på samspillet mellem innovation, konkurrenceevne og rammevilkår samt de muligheder og udfordringer, som ændringer i kemikaliereguleringen giver. Gennem oplæg fra organisationer, virksomhedsledere og politikere vil kemikonferencen inspirere og stille skarpt på de muligheder og udfordringer, som ændringer i kemireguleringen giver.

Kemilovgivningen i Europa er under stor forandring og spiller en stadig større rolle i den grønne omstilling – ikke mindst grundet EU’s Green Deal. Med revisioner af de centrale kemikalielovgivninger, CLP og REACH samt de seneste forslag om PFAS-restriktioner bliver buen spændt hårdt og kemidagsordenen flyttet ind på direktionsgangen. De muligheder og konsekvenser, som ændringerne medfører, vil derfor være af afgørende betydning for, om Europa også fremadrettet vil være hjemsted for nye grønne løsninger samt kunne indfri vores grønne målsætninger.

Konferencens indhold

Konferencen indledes af Steven Van de Broeck, direktør for REACH & Chemicals policy i CEFIC. Han vil præsentere EU’s ”Transition Pathway for Chemical Industry”, der søger at give overblik over de mange forskellige initiativer og krav til aktiviteter, som stilles til den kemiske industri for at indfri målsætningerne om grøn omstilling. På konferencen vil der være oplæg om potentialerne for den kemiske industri i fremtidens bæredygtighedsrapportering og en præsentation fra et nyt innovationsprojekt under INNO-CCUS om CO2 som mulig ressource. Fra Topsøe vil vi høre om de forretningsudfordringer og overvejelser en virksomhed gør sig i relation til innovation og omstilling, når man skal omstille sig til mange forskelligartede krav til grøn omstilling.

Tilmelding og program

Konferencen er gratis, og tilmeldning er kun mulig for DI's medlemmer.  

Find det fulde program og tilmeld dig konferencen her

Helle Westphal

Helle Westphal

Fagleder

  • Direkte +45 3377 3259
  • Mobil +45 2688 2052
  • E-mail hewe@di.dk

Relateret indhold