Fra venstre står Kenn Kjellberg, formand DI Bornholm, Rasmus Dan Pedersen og Thoralf Mogensen, der begge er værkførere hos BHS Service Center

Foto: Louise Friis
21.10.20 DIB Nyheder

BHS Service Center vinder DI-pris for særlig lærlingeindsats

Transportvirksomheden BHS Service Center er en praktikplads, der mestrer både kvantitet og kvalitet ved at uddanne et imponerende antal dygtige lærlinge, der er med til at sikre fremtidens arbejdskraft på Bornholm. Derfor modtager virksomheden DI Bornholms PraktikPladsPris 2020.

Onsdag den 21. oktober uddelte DI Bornholm PraktikPladsPrisen 2020 til BHS Service Center for virksomhedens forbilledlige ansvar for fremtidens arbejdskraft på øen. Prisuddelingen fandt sted hos BHS Service Center, hvor den blev uddelt af Kenn Kjellberg, formand for DI Bornholm.

 - Dygtige lærlinge afhænger af gode praktikpladser og øens fremtid afhænger af virksomheder, der tager ansvar for fremtidens arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at vi værdsætter og hylder virksomheder som BHS Service Center, der hver dag gør en stor indsats for deres lærlinge, siger Kenn Kjellberg, formand for DI Bornholm.

Læs også: Medaljeregn til lærlinge i Østjylland

5-6 lærlinge blandt 20 mekanikere 

BHS Service Center udmærker sig ved over en lang årrække at have uddannet ekstraordinært mange og dygtige lærlinge. Virksomheden har typisk 5-6 lærlinge hos de cirka 20 mekanikere og går dermed forrest for at sikre nyuddannede lastvognsmekanikere til branchen på øen. Det høje antal af lærlinge i forhold til virksomhedens størrelse stiller store krav til svendene og værkføreren, som dog ikke ville have det anderledes.

- Vores lærlinge er en uundværlig del af holdet hos os. Derfor er det også vigtigt for os, at vi skal være en god praktikplads. På den måde sikrer vi os også dygtige udlærte til fremtiden. Det er win-win, siger værkfører hos BHS Service Center Rasmus Dan Pedersen.

Læs også: Ærgerlige virksomheder mister uvildig rådgiver

Coronakrisen gør indsats endnu vigtigere

Prisen blev sidste år uddelt ved DI Bornholms erhvervstræf i juni, men har i år været udskudt på grund af coronakrisen. Men netop coronakrisen gør virksomheders indsats på lærlingeområdet endnu vigtigere. Coronakrisen har også betydet, at værkfører Rasmus Dan Pedersen har tænkt ud af boksen og skaffet nye ordrer, for at kunne beholde de ansatte og alle lærlingene ved eventuel nedgang i omsætningen.

- Det er særligt inspirerende, at BHS ofte tager lærlinge ind for at sikre branchens fremtid på øen, i stedet for at fravælge lærlinge på grund af økonomi og tidsforbrug. I disse krisetider er det mit håb, at mange virksomheder lader sig inspirere af BHS’ indstilling til lærlinge, fortæller Kenn Kjellberg, formand for DI Bornholm.

 Læs også: Ti tips til det bedste arbejdsfællesskab under corona

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Friis Arnetoft

Louise Friis Arnetoft

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3119
  • Mobil +45 4047 8666
  • E-mail lofr@di.dk

Relateret indhold