Benjamin Lytorp Henriksen, Morten Moesgaard og Christian Riis Gaardsted Petersen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium har knoklet med deres ide Wilma Care i et år.

22.04.21 DIB Nyheder

Unges ide til ældrepleje vinder DM i Entreprenørskab

En kommunikations- og koordineringsplatform til ældres pårørende udviklet til plejehjem vandt torsdag den 22. april DM i Entreprenørskab. De første tanker om platformen opstod hos Benjamin Lytorp Henriksen, da han gik i 8. klasse.

En ide til at gøre livet bedre for landets ældste, masser af hårdt arbejde og et knivskarpt pitch. Den opskrift sikrede torsdag den 22. april holdet Wilma Care titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab. For andet år i træk blev mesterskabet afholdt online, men det gjorde ikke konkurrencen mindre intens, da vinderen skulle findes blandt de mange innovative ideer.

Benjamin Lytorp Henriksen, Morten Moesgaard og Christian Riis Gaardsted Petersen fra Herningsholm Erhvervsgymnasium har knoklet med deres ide Wilma Care i et år. Faktisk opstod de første tanker om Wilma Care allerede da Benjamin Lytorp Henriksen gik i 8. klasse, men blev først vakt til live, da eleverne skulle være med i entreprenørskabsforløbet Company Programme i år.

Wilma Care er en kommunikations- og koordineringsplatform til ældres pårørende som er udviklet til plejehjem. Platformen skal sikre større inddragelse af pårørende, lette presset blandt personalet og skabe et samfund omkring de ældre. Wilma Cares mission er at sørge for, at ingen i den danske ældrepleje oplever omsorgssvigt.

Læs også: Demant: Rammevilkår centrale for vækstsucces i life science

Iværksættere i Danmark er dem, der skaber fremtidens løsninger. Derfor vil vi også fortsat bakke op om DM i Entreprenørskab Emil Fannikke Kiær, Politisk direktør

Oprigtig interesse for problemer i ældreplejen

Ved en stor kåring sent direkte fra Industriens Hus blev de tre dedikerede unge bag Wilma Care torsdag aften udråbt som vindere af Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab - Company Programme.

- Der har bare været helt vildt hård konkurrence hele vejen igennem med et tårnhøjt niveau. Så det er vildt at vinde! lød det fra gruppen efter kåringen:

- Det er kendetegnende for os, at vi har en ide om, hvad vi vil, men vi skal også være gode til at høre hvad vores omgivelser siger, især i forhold til ældreplejen, for vi har ingen hverdag der. Men vi har fået en oprigtig interesse for, at der er nogle problemer, som skal løses der. Det er en kæmpe motivation i sig selv, sagde vinderne.

Med titlen som Danmarksmestre i Entreprenørskab fulgte også en samlet check på 21.000 kroner sponsoreret af Nordea og Bloomberg og en billet til Europamesterskabet, Company of the Year Competition, som afholdes til sommer.

Læs også: Iværksætter: Aktieløn er et fantastisk værktøj til bedre medarbejdere

Herning er hotspot for innovative elever

Vinderne var oppe mod skarpe konkurrenter, og at Herning er hotspot for innovative unge, blev meget tydeligt i finalen, hvor alle priserne gik til elever fra Herningsholm Erhvervsskole og -Gymnasier.

Den samlede andenplads og vinder af kategorien Business & Service blev gruppen Kør Digitalt fra Herningsholm, der har lavet et learning management system og en app udviklet til at forbedre køreskolebranchen. De vandt samlet 15.000 kr. sponsoreret af Nordea og Bloomberg.

Den samlede tredjeplads og vinder af kategorien Science & Technology blev gruppen ECO Buddy fra Herningsholm, som har lavet en maskine til affaldssortering i restaurationsbranchen. Nye krav om kildesortering af affald udfordrer restauranterne, og ECO Buddys maskine gør det let at sortere og komprimere affald. De vandt samlet 9000 kr. sponsoreret af Nordea og Bloomberg.

Læs også: Finland forærer dig og dine medarbejdere gratis kursus

Højt niveau og top-engagerede iværksætterspirer

Tusindvis af elever fra ungdomsuddannelser i hele landet har været med i Company Programme i løbet af året, og 155 havde kvalificeret sig til finalen, som for andet år blev afholdt online. Og selv om eleverne har været udfordret af ikke at kunne mødes fysisk og kun have online-undervisning, var det imponerende så langt de unge iværksætterspirer var med deres iværksætterideer.

- Den iderigdom og det engagement vi har set i år, hvor det har været ekstra vanskeligt for de unge at mødes og arbejde på deres ide, er helt fantastisk. De har leveret gennemarbejdede og innovative ideer, og niveauet har været højt. Det har været en fantastisk manifestation af fremtidens iværksættertalenter, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, som står bag arrangementet.

Dansk Industri er partner på Company Programme og lagde igen i år hus til DM i Entreprenørskab.

- Et kæmpe tillykke skal der lyde til vinderholdene af DM i Entreprenørskab 2021. Jeg er overvældet over de innovative og værdiskabende løsninger, som de er kommet op med. Ikke kun vinderne, men mange af de hold, der i dag har præsenteret deres idéer. Det understreger endnu engang vigtigheden af, at vi skaber de bedste vilkår for iværksættere i Danmark, for det er dem, der skaber fremtidens løsninger. Derfor vil vi også fortsat bakke op om DM i Entreprenørskab, ligesom vi i DI i øvrigt arbejder hårdt for at fremme dansk iværksætteri, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri.

Læs også: Iværksætterpanel skal drømme om bedre vilkår

Alle vindere ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab

 

De fire kategorivindere, som er sponsoreret af Bloomberg og Nordea:

Science & Technology: ECO Buddy fra Herningsholm

Society & Globalization: Wilma Care fra Herningsholm

Business & Service: Kør Digitalt fra Herningsholm

Trade & Skills: Mybabyplaid fra Herningsholm

 

Samlede vindere ved DM i Entreprenørskab 2021, som er sponsoreret af Nordea:

1. pladsen: Wilma Care fra Herningsholm

2. pladsen: Kør Digitalt fra Herningsholm

3. pladsen: ECO Buddy fra Herningsholm

Fotokonkurrencen: GABBY fra Tietgen

DI HJÆLPER IVÆRK-SÆTTERE

Gratis iværksættermedlemskab. DI hjælper iværksættere med et års gratis råd og vejledning om personalejura, international vækst, adgang til netværk og brancher, politisk indflydelse og meget mere. Læs mere om alle medlemsfordelene og kontakt os. 

Få nyt fra iværksætterverdenen om kapital, nye markeder, lovgivning, netværk, events m.v. i DI’s nyhedsbrev for iværksættere. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold