DI hjælper SMV'er gennem programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed, som tusindvis af produktionsvirksomheder vil gå igennem i den kommende tid.

24.11.23 DIB Nyheder

SMV’er får større fordel af Klimakompasset

Det digitale værktøj Klimakompasset får tilført 9,4 mio. kr. til etablering af nye funktioner, til at følge udviklingen og til at opsætte forskellige reduktionsscenarier. Det kan SMV’er få gavn af, vurderer DI.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at støtte videreudvikling af det digitale værktøj Klimakompasset.

Det sker med ekstra 9,4 millioner kr., som skal gå til at etablere nye funktioner, til at følge udviklingen og til at opsætte forskellige reduktionsscenarier.

- Klimakompasset er allerede i dag et godt og anvendt digitalt værktøj for rigtig mange SMV’er. Virksomhederne møder netop nu betydelige nye krav og forventninger til at rapportere på bæredygtighedsområdet. Vi ser derfor et stort potentiale i at udbygge Klimakompasset yderligere. Opgørelse af klima-aftryk og planer for at reducere det kan faktisk gøre en stor forskel for den enkelte virksomheds adgang til finansiering, siger Steen Munk, som ud over at være bestyrelsesmedlem i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også er vicedirektør i Nykredit.  

Læs også: Energikrise lurer stadig i kulissen

Standardiserede opgørelser er en hjælp

Klimakompasset er for virksomheder, der ønsker at undersøge, hvordan de kan opgøre og reducere deres udledning af drivhusgasser. Mange virksomheder vælger at beregne deres drivhusgasudledninger med udgangspunkt i Greenhouse Gas (GHG)-protokollen, som er en internationalt anerkendt standard for virksomheders opgørelse af CO2-udledning, som anbefales af EU-Kommissionen.

Beregningsmodellen i Klimakompasset bygger på denne standard.

- Mange virksomheder, der ønsker at reducere deres CO2-udledning, har behov for at undersøge, hvordan de med forskellige tiltag kan ændre deres klimaaftryk og nå deres klimamål. Det vil Klimakompassets standardiserede opgørelser kunne hjælpe med at give en indikation på. Et klimaregnskab opgøres typisk årligt og udviklingen i virksomhedens klimaaftryk vil således også kunne følges, pointerer Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Læs også: Nye klimaplaner kræver 195.000 ekstra årsværk i industrien

DI anbefaler Klimakompasset

Klimakompasset er et frivilligt værktøj og kan bruges af alle. Udvidelsen af Klimakompasset vil gøre det muligt at følge udviklingen og simulere forskellige scenarier for at påvirke CO2-udledningen.

- Det er et super godt værktøj, der allerede i dag bruges af mange forskellige virksomheder, fordi det giver god og konkret hjælp. Derfor er det enormt positivt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu har valgt at styrke og bygge videre på de funktioner, der allerede eksisterer, siger Marie Gad, underdirektør i Dansk Industri (DI).

Hun siger, at Klimakompasset hjælper virksomhederne med at sætte data på deres udledninger, så de har sikkerhed for, at de har brugt en troværdig metode, så de også tør kommunikere om det.

- Der er enormt behov for vejledning, der kan hjælpe danske virksomheder med deres ESG-arbejde, og dette er et vigtigt skridt i den rigtige retning. I DI anbefaler vi også vores medlemmer at bruge Klimakompasset og hjælper dem med det via programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed, som tusindvis af produktionsvirksomheder vil gå igennem i den kommende tid, siger Marie Gad.

Læs også: Brug for en teaser på et Klimaklar modul?

Fakta

Om Klimakompasset:

Klimakompasset er et offentligt tilgængeligt værktøj, der er gratis. Med Klimakompasset kan virksomheder se, hvor stort deres klimaaftryk er, og få overblik over, hvordan udledningen fordeler sig på forskellige kategorier som energi, transport, indkøb mm.

Læs mere på www.Klimakompasset.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold