06.05.21 FOS Nyheder

EDF er en realitet med et budget på 7,9 mia.€

Den Europæiske Forsvarsfond er nu officielt gået "live". Budgettet er lagt, og det åbner op for en etablering og styrkelse af den europæiske forsvarsindustri.

Foto: Europa-Parlamentet

Fondens formål 

Den Europæiske Forsvarsfond (EDF) er Europa-Kommisionens støtte til en konkurrencedygtig forsvarsindustri i Europa. Fonden har til opgave at fremme innovation og støtte den industrielle udviklingsfase qua medfinansiering af samarbejdsprojekter iblandt især SMV'er.

EDF har været under udarbejdelse længe og så første gang dagens lys tilbage i 2016. Den første version blev præsenteret af Europa-Kommisionen i 2017. Nu har EDF endelig fået grønt lys og vil opererer i perioden 2021-2027 med et budget på 7,9 mia.€. En stor milepæl for forsvarsindustrien, som med udfoldelsen af EDF vil have større fleksibiliet til at danne samarbejder på tværs af landegrænser. På den måde vil ikke kun innovationen i det forsvarsindustrielle landskab opnå nye højder, det samme vil den Europæiske sikkerhed. 

Læs direktør for FAD Joachim Finkielmans tanker om EDF i Berlingske

Margrethe Vestager, ledende næstformand for et Europa klar til den digitale tidsalder, udtaler: 

- Fonden vil spille en stor rolle for at gøre det muligt for SMV'er at deltage i forsvarsforsyningskæder og udvide det industrielle samarbejde på tværs af landegrænser. At give muligheder til virksomheder i alle former og størrelser hjælper os med at opnå mere innovative løsninger, som kan medføre et mere åbent internationalt marked. Så udover et stærkere forsvarssamarbejde bidrager EDF også til vores konkurrenceevne. 

Publikationer

EDF Factsheet

Nysgerrig?

Relateret indhold