Vi rådgiver dig

Forurening

Hvilken forskel kan min virksomhed gøre i forhold til at reducere forurening af luft, vand og jord? Og hvordan rapporterer jeg på ESRS E2?

Temaet Forurening er til for at hjælpe dig med at få overblik over din virksomheds forbrug af kemikalier, råstoffer og lignende, som kan påvirke og forurene omgivelserne. Det gælder både i jeres produktionsprocesser og i jeres produkter, og det gælder både hvordan I aktuelt forurener og hvordan I potentielt vil påvirke og forurene jeres omgivelser. Forurening kan både være af luft, vand og jord.  

I gør en forskel

Når I arbejder med at reducere foruening af luft, vand og jord, skal I vise de initiativer, I tager, for at håndtere og reducere risikoen for at forurene. Dette omfatter dels jeres nuværende indsats, men også jeres planer og jeres muligheder for at sætte forskellige indsatser i gang.

Det er vigtigt at forstå de væsentlige påvirkninger, risici og den afhængighed I har af særlig produkter, kemikalier og råstoffer, for at kunne håndtere dem rigtigt.

Jeres indsats viser, at I bidrager til EU's handlingsplan "Mod en nulforurening for luft, vand og jord", og hvordan I gør det. Når I reducerer forurening i jeres produkter kan det have stor betydning for jeres kunders valg af leverandør. 

Værktøjer og hjælp til "forurening og kemi"

Der findes allerede en række detaljerede standarder, vejledninger og hjælpeværktøjer, som kan hjælpe jer med at reducere forurening og håndtere skadelig kemi:

Arbejd videre med 'kemi''

Vil du blive klogere på, hvordan din virksomhed skal forholde sig til lovgivning om kemi? DI vejleder små og store virksomheder om kemilovgivning og forordninger. 

Læs mere her.

Arbejd videre med 'drikkevand og spildevand'

Danmark har noget af verdens bedste drikkevand. Få hjælp til, hvordan din virksomhed følger regler og direktiver for drikkevand og spildevand.

Læs mere her.

Arbejd videre med 'affald og ressourcer'

DI vejleder medlemsvirksomheder i at manøvrere i lovgivning om affaldshåndtering.

Læs mere her.

Integrer naturen i beslutningsprocesser

Find guides og anbefalinger til, hvordan du kan integrere naturen i beslutningsprocesser og bidrage til positiv naturudvikling.

Læs mere her.

I dybden med LEAP-modellen

Læs TNFD's guide til, hvordan LEAP-modellen kan bruges til at identificere og vurdere naturrelaterede problemstillinger. 

Læs guiden her.

Hvordan rapporterer du på forurening?

Læs kravene til rapportering på ESRS E2 - Forurening

ESRS-rapportering
Tina Aggerholm

Tina Aggerholm

Seniorchefkonsulent

Relateret indhold