"I Carlsberg har vi arbejdet med verdens skrappeste bæredygtighedskrav i mange år, så vi er godt klædt på til udviklingen, siger Simon Boas Hoffmeyer, global direktør for bryggeriets ”Sustainability og ESG”.

Foto: Joshua Gross
13.12.22 DIB Nyheder

Carlsberg efterspørger uddannelse af finans- og bæredygtighedsspecialister

Bryggeriet Carlsberg er godt med, når det gælder rekruttering af mandskab med viden om kommende bæredygtighedskrav. Men opfordrer danske universiteter til at skabe uddannelser eller fag der kombinerer finansiel viden med specialisering i bæredygtighed.

Selv om der på det danske jobmarked er sket en eksplosiv udvikling i antallet af jobopslag, der efterspørger mennesker med viden om ”ESG” er der ingen panik at spore hos Simon Boas Hoffmeyer. Han er global direktør for bryggeriet Carlsbergs ”Sustainability og ESG”, og han mener, at bryggeriet er godt med, når det gælder forberedelse og rekruttering til efterlevelse af de kommende – og omfattende – krav om rapportering af virksomheders bæredygtighed.

- Som repræsentant for en virksomhed af Carlsbergs størrelse kommer kravene ikke bag på mig. Vi er velforberedte og har arbejdet med området i flere år. Derfor har vi ikke som sådan en eksplosion af jobopslag, hvor vi søger efter folk med ESG-kompetencer. Men der ligger nok et lag af virksomheder i en lidt mindre størrelse end vores, hvor omfanget af de kommende krav er blevet mere aktuelt. Derfor er der naturligt nok øget efterspørgsel på bæredygtighedsspecialister, siger Simon Boas Hoffmeyer.

Det er en efterspørgsel, som han forventer vil stige endnu mere i takt med at også mindre virksomheder får behov for at kunne levere data på tværs af hele ESG spektret i de kommende år.

- Men for os og de virksomheder, der har en størrelse, som betyder, at vi bliver omfattet af de kommende krav om bæredygtighedsrapportering, vil behovet især være efter specialister, der kan kombinere finansiel ekspertise med viden om bæredygtighed, siger Simon Boas Hoffmeyer.

Læs også: ”ESG”-eksplosion i danske jobopslag

Skab efteruddannelse og nye hybriduddannelser

Dette behov vil vokse af flere årsager. Blandt andet fordi kravene til virksomhedernes rapportering også kommer til at inkludere en direkte forbindelse til den finansielle information, hvor nøgletal for omsætning og investering skal kunne linkes til EU’s ”grønne taksonomi”.

- De specialister, der kan begge dele, hænger ikke på træerne, og derfor vil vi i Carlsberg gerne opfordre dansk uddannelsesinstitutioner til at oprette hybriduddannelser eller fag, der kombinerer økonomisk viden med ESG. Og samtidig skal vi se på at skabe efteruddannelse for de personer, der allerede har nogle af kompetencerne, siger Simon Boas Hoffmeyer.

Han mener dog, at virksomheder i både Danmark, Skandinavien og Europa har gode forudsætninger for at kunne gå forrest i den globale udvikling.

- Kravene fra EU kommer til at gælde alle store virksomheder med aktiviteter i EU og kommer derved til at sætte en global dagsorden og skabe standarder på tværs af kontinenter. Fordi vi har arbejdet med verdens skrappeste bæredygtighedskrav i mange år er vi godt klædt på til den udvikling. Men det ændrer ikke på, at vi skal holde os i arbejdstøjet for at kunne følge med og fastholde konkurrencefordelene, siger Simon Boas Hoffmeyer.

Læs også: Danmark nr. 5 på global talent-hitliste

Fakta

Få hjælp til bæredygtighed og rapportering

DI arbejder på at udvikle en række værktøjer, der kan hjælpe virksomheder gennem kravene. Allerede nu kan du få hjælp gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Derudover er der oprettet en særlig hjemmeside med information om bæredygtighed og kommende krav.

Du kan Tilmelde dig DI's følgegruppe om bæredygtighedsrapportering 

Og i de kommende måneder kan du rundt omkring i landet deltage i orienteringsmøder, hvor virksomheder kan få information og stille spørgsmål til rapporteringsstandarderne. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold