Virksomheden AVK blev etableret som lokal maskinforretning i 1941 af Aage Valdemar Kjær. Torsdag aften blev virksomheden kåret som årets EY Entrepreneur Of The Year 2023.

Foto: EY/PR
23.11.23 DIB Nyheder

Verdensførende ventilvirksomhed vinder vækstkonkurrence

Hele juryen er forelsket i AVK, der torsdag aften blev kåret som dansk vinder af den globale vækstkonkurrence EY. Topsøe løb med æresprisen mens seks forskellige mindre virksomheder vandt kategoripriserne.

AVK Holding ved entrepreneur Niels Aage Kjær kan kalde sig dansk vinder af den globalt anerkendte vækstkonkurrence EY Entrepreneur Of The Year 2023. Det stod klart ved landsfinalen, der fandt sted i Lokomotivværkstedet i København.

- Hele juryen har forelsket sig i fortællingen om familievirksomheden, der ikke bare er vinder af EY Entrepreneur Of The Year, men er en vinder på flere parametre. De skaber flot og kontinuerlig vækst og tjener penge imens, og samtidig er de særdeles innovative. AVK Holding er ikke kendt i den brede offentlighed, men de har skabt sig et navn i branchen og er kendt og anerkendt som en af verdens førende på deres område, fortæller Lars Fløe Nielsen, der er formand for den danske jury i EY Entrepreneur Of The Year.

Læs også: Eksportvirksomheder vil skrue ned for bemandingen

Skal til Monaco for Danmark

Som vindere af EY Entrepreneur Of The Year i Danmark skal Niels Aage Kjær og AVK Holding repræsentere Danmark ved den store internationale finale i Monaco, der finder sted sommeren 2024.

Virksomheden AVK blev etableret som lokal maskinforretning i 1941 af Aage Valdemar Kjær. Det primære forretningsområde var dengang produktion af kompressorer til køling og køleanlæg.

I dag er AVK en global virksomhed, der beskæftiger næsten 5.000 mennesker og er markedsledere inden for ventiler.  

- Denne prisuddeling er med til at understrege vigtigheden af, at regeringen får landet en ambitiøs iværksætterstrategi. Vi skal have flere succesfulde vækstvirksomheder som AVK, og det kræver bl.a. fokus på bedre adgang til risikovillig kapital, simplere skatteregler, og en styrkelse af kvindeligt iværksætteri, siger Sine Linderstrøm, chef for SMV og ivæksætteri i Dansk Industri (DI).

Læs også: Fra sofa-idé til over 12.000 arbejdspladser

Intelligent bilopladning sikrer startup-pris

Udover AVK vandt Topsoe og Jakob Haldor Topsøe æresprisen for Samfundsansvar og bæredygtighedsfokus-

- Det er både en hyldest til familiens engagement og ledelse gennem årene, til virksomhedens udvikling og til Jakob Haldor Topsøes aktive bidrag til samfundet omkring sig – og ikke mindst til virksomhedens bidrag til den grønne omstilling. Topsoe er på flere områder rollemodeller for andre danske virksomheder, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

I kategorien Startup/Scaleup vandt virksomheden Monta ved entreprenørerne Casper Rasmussen og Anders Pedersen, der har skabt en intelligent platform til opladning af elbiler.

  -Jeg vil gerne på vegne af Dansk Industri (DI) udtrykke et stort tillykke til Monta. Deres præstation demonstrerer, hvad man kan nå med risikovillighed og innovation. I DI arbejder vi for at sikre bedre adgang til risikovillig kapital, så flere iværksættere kan følge deres eksempel og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, siger Sine Linderstrøm.

Læs også: Opskrift på et eventyr: Vilje, evne, timing og tilfældigheder

Ser frem til regeringens iværksætterstrategi

Udover de nævnte vindere vandt virksomheden Liftra i kategorien eksport og globalisering. Deif vandt ESG-kategorien, mens Lenus.io blev årets tech-vinder. Indenfor Life Sciences vandt ​Minervax, mens Agreena vandt I kategorien Social Entrepreneurship - Future Impact.

- DI ønsker stor og velfortjent tillykke til alle vinderne. Både vinderne og de meget dygtige virksomheder, der var med i opløbet fortjener stor hæder og opmærksomhed, siger Sine Linderstrøm.   

Hun mener, der skal gøres endnu mere for at fremme dansk iværksætteri og entreprenørskab.

- Der er nok at tage fat på, og i DI har vi præsenteret et samlet udspil med vores vigtigste politiske forslag. Vi håber især på, at regeringens kommende iværksætterstrategi vil sænke aktieindkomstskatten, som lige nu er markant højere end vores nabolandes. Det betyder, at Danmark risikerer at gå glip af investeringer og iværksætteri, siger Sine Linderstrøm.

Læs også: Mor har inspireret bornholmersøstre til iværksætterliv

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold