Fotokredit: Colourbox

24.02.21 Bilbranchen Nyheder

Bilforhandlere kan åbne den 1. marts

Nedlukningen af detailhandlen er blevet lempet, så bilforhandlere fra den 1. marts igen kan holde åbent for private kunder.

Lukningen af detailhandlen, der har varet siden jul bliver lempet, så bilforhandlere fra den 1. marts igen kan holde åbent for private kunder med visse skærpede kvadratmeterkrav.

Butikker op til 5.000 m² må åbne med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav. Butikker over til 5.000 m² må åbne for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling. Genåbningen gælder ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.

Kvadratmeterkravene forventes at blive som ekspertgruppen foreslog. Der vil således gælde et kvadratmeterkrav på 10 m² pr. kunde i butikker under 2.000 m² (tidligere 4 m² pr. kunde). For butikker mellem 2.000 m² og 4.999 m² foreslås et arealkrav på 20 m² pr. kunde (tidligere 10 m²). Der må altid lukkes kunder ind svarende til det tilladte antal i det foregående interval. For butikker mellem 2.000 m² og 4.999 m² må der således altid lukkes mindst 200 kunder og maksimalt 249 kunder ind.

Der er endnu ikke oplysninger om, hvor mange kunder der må være i butikker over 5.000 m², herunder hvordan tidsbestilling skal foregå. Bilforhandlere med butikker over 5.000 m² opfordres til at kontakte Bilbranchen for at høre nærmere om disse regler.

Bilbranchen har i dag gennem DI fået bekræftet af Erhvervsministeriet, at opgørelsesmetoden for antal kvadratmeter er den samme som tidligere i forbindelse med nedlukningen. Det vil sige, der alene er tale om områder med offentlig adgang. Værksted, lager og administration, hvor kunder ikke har adgang, tæller ikke med i opgørelsen.Øvrige nationale tiltag og restriktioner forlænges til og med den 5. april 2021. Krav om mundbind og skiltning gælder også fortsat.

Hele den politiske aftale om genåbningen kan læses her: Aftale om genåbning.

Bilbranchen er glade for den delvise genåbning. Principperne i genåbningen flugter med de anbefalinger, Bilbranchen og DI har fremført overfor politikere og myndigheder i de seneste uger.

Kontakt Bilbranchen med spørgsmål

Er du medlem af Bilbranchen og har spørgsmål til genåbningen, kan du kontakte chefkonsulent Niels Bruun. Ved personalemæssige spørgsmål om genåbningen, herunder spørgsmål om lønkompensation, kan du kontakte personalejuristerne, chefkonsulent Christian Tyroll og konsulent Emil Mahmoudi.

Niels Bruun

Niels Bruun

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3078
  • Mobil +45 5213 2388
  • E-mail nibr@di.dk

Relateret