Tiltrækning

Her kan du finde råd og værktøjer til at tiltrække lærlingene og gøre opmærksom på din virksomhed.

Inspiration

Hør, hvordan Grundfos bruger sociale medier til at tiltrække lærlinge

Lærlingeindsatsen var på besøg hos Grundfos, hvor uddannelsesleder Jesper gav et indblik i, hvordan de aktivt bruger de sociale medier til at tiltrække lærlinge. Klik på videoen og hør mere om, hvilke sociale medier man kan gøre brug af for at tiltrække potentielle lærlinge. Du kan også møde Tobias, som er EUX værktøjsmagerlærling hos Grundfos, der kort fortæller om, hvordan han blev gjort opmærksom på Grundfos og praktikpladsen.  

Tips & tricks

Lær, hvordan I får en lærling på krogen

For at tiltrække og rekruttere lærlinge skal I som virksomhed være godt forberedt og en smule snedig. Med et arbejdsmarked, der har en historisk lav arbejdsløshed, kræver det, at man er til stede der, hvor ens målgruppe er – og som guiden her antyder, så er de fleste danskere på sociale medier.
Derfor er det et oplagt sted at lede efter potentielle lærlinge og til at synliggøre det, som jeres virksomhed tilbyder.

Følgende guide har til formål at hjælpe jer med at tiltrække lærlinge. I guiden finder du gode tips og tricks til, hvordan du kommer i gang med de sociale medier.

Vejledninger

Lær, hvordan I får lærlinge på krogen

Download

Guide

Guide til sociale medier: Oprettelse af virksomhedsprofil

Nedenstående guide indeholder en trin-for-trin vejledning om, hvordan I opretter en virksomhedsprofil på henholdsvis Facebook og LinkedIn.

Vejledninger

SoMe: Oprettelse af virksomhedsprofil

Download

Guide til sociale medier: Indhold & opslag

I er nået til den anden og sidste guide i serien. Det betyder, at I holder fast – I er standhaftige! Det betyder også, at I har forstået, hvorfor I skal bruge tid og kræfter på at være til stede på sociale medier. Måske har I endda allerede oprettet en virksomhedsprofil på Facebook og måske også på andre digitale platforme.

Her kommer en guide til, hvad I kan lægge op på de sociale medier.

Vejledninger

Indhold og opslag

Download

10 tips til facebook

Vejledninger

10 tips til Facebook

Download

SoMe plan

Nedenfor finder I en skabelon, som I kan bruge til at udarbejde en lille plan for, hvornårhvorfortil hvem og hvor I skal placere jeres opslag på de sociale medier. På den måde kan I sikre jer, at I får jeres budskaber ud til den rette målgruppe på rette tid, og dermed får mest mulig opmærksomhed i forhold til jeres opslag.

Skabeloner

SoMe plan

Download

Plakater for jobopslag

Inspiration til brug af forskellige typer af opslag   

Når I skal søge efter en lærling kan I bruge forskellige typer af annoncering. Udover at placere jeres jobopslag på nettet f.eks. på www.praktikpladsen.dk, Jobindex eller andre steder kan I også vælge at hænge et opslag op på den lokale erhvervsskole, i den lokale Super Brugs eller i den lokale sportshal. Vi anbefaler, at I annoncerer efter potentielle lærlinge flere steder, så jeres virksomhed og opslag bliver synlig og når ud til flest mulige ansøgere. På den måde kan I øge jeres chance for at få flere kvalificerede ansøgere at vælge ud fra. Vi har udarbejdet tre eksempler i PowerPoint, som du finder nedenfor. Når I har valgt et af opslagene kan I udfylde opslaget og tilpasse det med jeres virksomhedsoplysninger. Derefter kan I printe opslaget ud i f.eks. A4 eller A3 størrelse. Det fungerer bedst, hvis I printer det ud i farver.

Skabeloner

Plakater for jobopslag

Download

Kontakt

Lise Andersen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4543
  • Mobil +45 4022 7903
  • E-mail llan@di.dk