Vi rådgiver dig

3D print (Additive Manufacturing)

3D print er en af de mest populære nye teknologier, og flere eksperter mener, at 3D-print er godt på vej til at udvikle sig fra en niche til et bredt og globalt marked for både virksomheder og forbrugere. 3D-print anvendes allerede i mange forskellige brancher, og potentialet er klart.

3D-print teknologien opbygger et objekt ved at tilføje plast, metal, gips, cement eller andet materiale. Ved 3D-print tilføres en ekstra dimension, når objektet bygges i højden. Processen med 3D-print begynder med en digital model, som bliver skabt på computeren og omsat til størrelse og form. Data fra computeren sendes til printeren, som herefter begynder at printe genstanden lag efter lag. Resultatet af processen er, at den digitale model fra computeren bliver omsat til en fysisk og håndgribelig model.

3D-print bruges i dag til at fremstille prototyper og modeller som en del af produktudviklingen for at vurdere, om form, design, størrelse osv. fungerer. I nogle brancher benyttes 3D-print også til fremstilling af færdige produkter, som ikke skal masseproduceres.

Brug DI

DI tilbyder medlemsvirksomhederne muligheden for at lære og forstå, hvordan 3D-print teknologien kan bruges til udvikling og produktion for at fremme innovation, bæredygtighed og vækst.

Anne-Louise Graves Sandby-Møller

Anne-Louise Graves Sandby-Møller

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4926
  • Mobil +45 2670 0636
  • Send e-mail  
Anette Hoppe Grønlund

Anette Hoppe Grønlund

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3325
  • Mobil +45 4019 3076
  • Send e-mail  

Relateret indhold